ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Κελέτρεια 2013» – Απολογισμός - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Κελέτρεια 2013» – Απολογισμός

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Καστοριάς διοργάνωσε, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, τουρνουά γρήγορου σκακιού με ελβετικό σύστημα αγώνων 5 γύρων και χρόνο σκέψης 10’+5’’ για κάθε παίχτη, υπό την επωνυμία «Κελέτρεια 2013», στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου «Esperos Palace». Το τουρνουά ήταν αναγνωρισμένο επίσημα από τη Διεθνή

Σκακιστική Ομοσπονδία FIDE (Fédération Internationale des Échecs) με αριθμό διοργάνωσης 87997 και διαιτητή αγώνων τον Αλέξανδρο Δημητριάδη, ενώ όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν διεθνή βαθμολογία (ELO).  Στην οργάνωση του τουρνουά συνετέλεσε σημαντικά και το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών της Δράμας, με επικεφαλής τον Χρήστο Δεμιρτζόγλου, στον οποίο εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία. Ευελπιστούμε στο προσεχές μέλλον την αδελφοποίηση των σωματείων μας και, βέβαια, την οργάνωση ανάλογων τουρνουά τόσο στην Καστοριά όσο και στην Δράμα.

Στιγμιότυπο από το χώρο αγώνων, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.
Το σύνολο των συμμετεχόντων σκακιστών έφθασε τα 22 άτομα, στην πλειοψηφία τους προερχόμενα από την Καστοριά και τη Δράμα. Ειδικότερα συμμετείχαν οι εξής σκακιστές: 
Καστοριά: Αλεξανδρίδης Βασίλειος, Βαρσάμης Μιχαήλ, Ζυμπίδης Γεώργιος, Κωνσταντίνου Αθανάσιος, Μακρής Ιωάννης, Ρούκας Χαρίλαος, Τσαϊρίδης Δημήτριος, Τσακιρίδης Ιωάννης, Τσούτσα Βασιλική, Τσούτσα Ελευθερία, Τσούτσα Ευαγγελία, Τσούτσας Κωνσταντίνος. 
Δράμα: Αλεξανδρίδης Χρήστος, Δερμεντζή Αικατερίνη, Δερμεντζής Ευθύμιος, Δερμιτζόγλου Χρήστος, Καζάκος Ζαχαρίας, Καζάκος Μάρκος, Παπαϊκονόμου Δημήτριος, Χριστοφορίδης Βασίλειος, Χριστοφορίδης Χριστόφορος.
Θεσσαλονίκη: Κατσιγρής Αντώνιος. 
Το πρωί της Κυριακής και ώρα 11:00 π. μ. πραγματοποιήθηκε η άφιξη των παιχτών στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου και έγινε επιβεβαίωση των συμμετοχών. Οι σκακιστές από τη Δράμα, παρά το πολύωρο ταξίδι τους, παρουσιάστηκαν ενθουσιώδεις και ευδιάθετοι στον χώρο των αγώνων και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις καλλονές της πόλης μας και, βέβαια, την επιθυμία τους να περιηγηθούν σε αυτήν μετά το πέρας των αγώνων. Στην συνέχεια, περί τις 11:30π.μ., πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρώτου γύρου και – πριν την έναρξη των παρτίδων – ο πρόεδρος του Σ.Σ. Καστοριάς κ. Ιωάννης Τσακιρίδης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό καλωσορίσματος προς τους φιλοξενούμενους σκακιστές. 
Η απονομή του κυπέλλου στο νικητή του τουρνουά Χρήστο Δεμιρτζόγλου (αριστερά)
από τον πρόεδρο του Σ.Σ. Καστοριάς Ιωάννη Τσακιρίδη (δεξιά)
Μετά από πολλές και ιδιαίτερα μαχητικές παρτίδες, η λήξη του τουρνουά σηματοδοτήθηκε με την ολοκλήρωση του 5ου γύρου και την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες σκακιστές. Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι εξής σκακιστές: 
1η θέση – Δεμιρτζόγλου Χρήστος (Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας – Κύπελλο)
2η θέση – Παπαϊκονόμου Δημήτρης (Σ.Ο. Δράμας – Μετάλλιο), 
3η θέση – Αλεξανδρίδης Βασίλειος (Σ.Σ. Καστοριάς – Μετάλλιο), 
4η θέση – Χριστοφορίδης Χριστόφορος (Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας – Μετάλλιο). 
Όλοι οι σκακιστές έλαβαν διπλώματα συμμετοχής και συμμετείχαν σε αναμνηστική φωτογράφιση της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη φιλική αναμέτρηση των δύο συλλόγων στο προσεχές μέλλον.
Αναμνηστική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Αναλυτικά αποτελέσματα του τουρνουά:
 HYPERLINK “http://tinyurl.com/qf33jp9” http://tinyurl.com/qf33jp9
Φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες:

 HYPERLINK “http://tinyurl.com/p5ud53j” http://tinyurl.com/p5ud53j
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria