Ζ. Τζηκαλάγιας: Αιώνια δόξα για αυτούς που θυσιάστηκαν για την Μακεδονία και τιμή σε όσους αγωνίζονται για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας: Αιώνια δόξα για αυτούς που θυσιάστηκαν για την Μακεδονία και τιμή σε όσους αγωνίζονται για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Αξίζουν δημόσιοι έπαινοι στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μακεδονομάχων που με τον Πρόεδρο κ.Μιχάλη Παπανούση και την κ.Τζένη Τσαδήλα τιμούν την ιστορία.Μαζί τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ.Θανάσης Μιχαηλίδης.Παρόντες ο Δήμαρχος Πρεσπών,ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας με πολλούς συνεργάτες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία και στο τρισάγιο στο Ηρώον του Καπετάν-Κώττα και των συναγωνιστών του στην παλιά Ρούλια.Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο νέο οικισμό των Κορεστείων για τρισάγιο στην μνήμη της αγωνίστριας μεγάλης Μακεδόνισσας Αθηνάς Τζινίκου.

Οφείλουμε να τιμούμε αιώνια τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους και την ένταξή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.Ιδιαίτερα παλικάρια όπως ο Καπετάν-Κώττας που όταν απαγχονιζόταν στο Μοναστήρι,μη γνωρίζοντας ελληνικά ,αναφώνησε στα σλάβικα <Ζήτω η Ελλάς>.

https://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/09/309085494_412991047645535_460147640693610680_n.mp4

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria