Δήμος Καστοριάς: Διευκρινήσεις για τους πληγέντες του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου 2022 - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς: Διευκρινήσεις για τους πληγέντες του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου 2022

Διευκρινίσεις σχετικά με την Απόφαση (ΦΕΚ Β 962/03-03-2022) που αφορά την οριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022:

Προθεσμίες:

  • Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
  • Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.
  • Για ανακατασκευή, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέο.
  • Για επισκευή, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση, όλα τα απαιτούμενα
    δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας
    Επισκευής εντός προθεσμίας:
    είτε δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης.
    ● είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε επισκευάσιμο.

Στεγαστική συνδρομή

 Η Σ.Σ. συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 20% Άτοκο Δάνειο που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα στους δικαιούχους δανειολήπτες.

Για επιπλέον διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Υπηρεσία διεκπεραίωσης των διαδικασιών και έκδοσης των Αδειών Επισκευής που είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) και στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

2310 41 18 59, 2310 41 96 76, 2310 41 29 85 , 2310 41 68 34 και 2310 41 59 63.

Δείτε όλη την απόφαση εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria