Η σημαία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Κυματίζει στην Π.Ε. Καστοριάς- 100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης (φωτογραφίες) - OlaDeka

Η σημαία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Κυματίζει στην Π.Ε. Καστοριάς- 100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης (φωτογραφίες)

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς κυματίζει, από σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, η σημαία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), ως ένδειξη μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η συγκεκριμένη δράση προτάθηκε στην Π.Ε. Καστοριάς από τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, η οποία έγινε  αμέσως αποδεχτή, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στον ξεριζωμό που υπέστη ο Μικρασιατικός Ελληνισμός, αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς του, στην μετέπειτα πορεία της Ελλάδος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Στην λιτή τελετή, που περιλάμβανε την ύψωση της σημαίας του επετειακού χαρακτήρα του 1922, παρέστησαν μέλη του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και του Συλλόγου Μικρασιατών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» Άργους Ορεστικού.

Το 2022 είναι έτος μνήμης  του προσφυγικού ελληνισμού και οι σύλλογοι μικρασιατών της περιοχής προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσουν τους προγόνους μας.

Η Π.Ε. Καστοριάς σηματοδοτεί την αφετηρία των δράσεων που προγραμματίζονται στην περιοχή μας για τα «100 χρόνια εθνικής μνήμης». Δράσεων, που πρέπει να εξελιχθούν σε μνήμες, καθώς αποτελούν πτυχές της ιστορίας μας που μας διακρίνουν ως έθνος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria