Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα -Εγινε αισθητός σε πολλές περιοχές - OlaDeka

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα -Εγινε αισθητός σε πολλές περιοχές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε μόλις 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και είχε εστιακό βάθος 14,1 χιλιόμετρα.

Αργότερα, η αυτόματη λύση του Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δόνηση 5,4 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά μετά το μέγεθος του σεισμού αναθεωρήθηκε εκ νέου προς τα κάτω, στα 5,3 Ρίχτερ.

Μάλιστα, του ιδιαίτερα ισχυρού σεισμού ακολούθησαν επίσης δυνατές δονήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ακολούθησε σεισμός 3,5 Ρίχτερ, 19 χλμ. ανατολικά, βορειονατολικά της Φλώρινας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ακόμα μια δόνηση ίδιου μεγέθους 15 Χλμ. ανατολικά, βορειονατολικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα σημειώθηκε λίγο αργότερα.

Ενώ, ελάχιστα λεπτά μετά, η περιοχή σείστηκε για μια ακόμα φορά από σεισμό 4,1 Ρίχτερ 11 Χλμ. βόρεια, βορειοανατολικά της Φλώρινας με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στις 00:21 σημειώθηκε ακόμη μία δυνατή σεισμική δόνηση, της τάξεως των 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ 7 λεπτά αργότερα (00:28) καταγράφηκε άλλη μία, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ από τη στιγμή του σεισμού των 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν ακόμη 8 χαμηλότερης έντασης σεισμοί.

«Ευτυχώς, παρότι ήταν ισχυρός ο σεισμός, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε έχει προκύψει κάτι σοβαρό στην περιοχή», επισημάνθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Φλώρινας, σε επικοινωνία με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με το neaflorina, οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και μέχρι την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria