Τους Αετούς Βέροιας υποδέχεται η Καστοριά - OlaDeka

Τους Αετούς Βέροιας υποδέχεται η Καστοριά

Με την ψυχολογία στα ύψη, απόρροια του τεράστιου «διπλού» στη Φλώρινα, και του αήττητου σερί των 4 νικών, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις θα φιλοξενήσει την Κυριακή το απόγευμα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, τους Αετούς Βέροιας.

Του Νίκου Καραμανλή

Μια σπουδαία αναμέτρηση, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές, κόντρα σε μια ομάδα που – ναι μεν προέρχεται από 2 ήττες στη σειρά, τρεις στα 4 τελευταία ματς – διαθέτει τεράστια εμπειρία και ποιοτικό ρόστερ, που αν το υποτιμήσεις μπορεί να την «πατήσεις». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο συνολικό απολογισμό των «ασπρόμαυρων» (3-4), οι 2 από τις 3 νίκες που έχουν πετύχει έως σήμερα τις κατέκτησαν εκτός έδρας (2-1). Εκεί, που βγάζουν, ένα… «σκληροτράχηλο» αμυντικά πρόσωπο.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

 Ο 32χρονος πρώην διεθνής Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ/σέντερ Ευθύμης Τσακαλέρης, με συμμετοχές στην Α1 με τα χρώματα του Πανελλήνιου, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ρεθύμνου. Ευρωπαϊκές παραστάσεις από τη διοργάνωση του EuroCup, αλλά και από το πρωτάθλημα του Κοσόβου (Bashkimit), ενώ πέρασε και από τους Αρκαδικό, Πανελευσινιακό, Ιπποκράτη Κω, Χαλκηδόνα και Γέφυρα.

 Ο 30χρονος Κολινδρινός γκαρντ Νίκος Λιόλιος, που συνέδεσε το όνομά του με τον ΓΑΣ Μελίκης, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε επί μία δεκαετία στα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ

 Ο 42χρονος πάουερ φόργουορντ, Γιάννης Λέφας, με μεγάλες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες, επίσης πρώην παίκτης του ΓΑΣ Μελίκης, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για μία δεκαετία περίπου.

 Ο 40χρονος περιφερειακός Βασίλης Μαυρίδης, με σπουδαίες παραστάσεις και περγαμηνές από ανώτερες κατηγορίες φορώντας κυρίως για μια 8ετία τη φόρμα του ΓΑΣ Μελίκης.

 Ο 37χρονος Βεροιώτης σούτινγκ γκαρντ Βασίλης Γκανάς με παρελθόν στην ΤSV Schwaben Augsburg (Γερμανία), στον Φίλιππο Βέροιας και στον Ζαφειράκη Νάουσας.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

Η πρεμιέρα για τους Αετούς Βέροιας ήταν εντυπωσιακή. Συνέτριψαν τους Γαλάζιους στο «Δημήτριος Βικέλας» με σκορ 81-64, μη μπορώντας όμως να δώσουν συνέχεια αυτής στο δεύτερο «κολλητό» εντός έδρας ματς, κόντρα στο Ναύαρχο Βότση, από τον οποίο ηττήθηκαν με 42-56. Ακολούθησε, τρίτο στη σειρά παιχνίδι στη Βέροια, όπου τούτη τη φορά ως άτυπα φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη νίκη απέναντι στον Α.Ο.Κ. στο τοπικό ντέρμπι της Ημαθίας (63-73). Για δεύτερη φορά όμως δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελεσμάτα, καθώς γνώρισαν την ήττα στο σπίτι τους από το Ανατόλια, μετά από 2 παρατάσεις, με σκορ 82-84. Οι εναλλαγές των αποτελεσμάτων συνεχίστηκαν και την 5η αγωνιστική, όπου και «δραπέτευσαν» με το «διπλό» από τη γειτονική Αριδαία, επικρατώντας του Φιλαθλητικού σε ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι (59-60). Ματς στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής ο Ντάνης Τυριακίδης, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο κόουτς Μάριο Γεωργιάδη. Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής απέναντι στον Αριστοτέλη Φλώρινας αναβλήθηκε, για να ακολουθήσει εκ νέου ταξίδι στην Πέλλα, τούτη τη φορά στα Γιαννιτσά, το οποίο συνδυάστηκε με ήττα από τους τοπικούς Ίκαρους με σκορ 65-56. Η χθεσινή συντριβή στο εξ αναβολής ματς από τον Αριστοτέλη (63-88) ήρθε να «σπάσει» αυτήν την εναλλαγή στα αποτελέσματα και να «κολλήσει» δίπλα σε αυτήν της περασμένης αγωνιστικής, δημιουργούντας έξτρα πίεση στο Βεροιώτικο σύλλογο.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Κόντρα σε μια ομάδα που ξεκίνησε με πρωταγωνιστικές βλέψεις, επενδύοντας σε ποιοτικούς, έμπειρους και με «βαρύ» βιογραφικό παίκτες, αλλά που παράλληλα ψάχνει να βρει σταθερότητα μεταξύ εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις καλείται για να επεκτείνει το αήττητο σερί του (4-0) και το απόλυτο στο σπίτι του (3-0), να επιβάλει το ρυθμό του, να κινηθεί στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του στην άμυνα (δέχεται μόλις 61,3 πόντους κατά μ.ό. εντός Καστοριάς) και… να τρέξει στην επίθεση. Θαρρώ, πως κόντρα σ’ ένα σύλλογο με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 30 έτη οφείλεις να πράξεις τούτο, πόσο μάλλον δε όταν γνωρίζουμε από τα προηγούμενα ματς των Αετών πως… ευνοούνται από το αργό τέμπο.

Ο ρυθμός, η άμυνα και η γνωστή ευστοχία των «γουναράδων» εντός «Δημήτρης Διαμαντίδης» (πετυχαίνουν 77,7 πόντους μ.ό., 28 τρίποντα στα 2 πιο πρόσφατα ματς), θα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση. Ρυθμό, που οφείλει να δώσει και ο μπασκετικός φίλαθλος κόσμος της πόλης που… θα σπεύσει στο Κλειστό.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Από το Νοέμβρη του 2013 μέχρι και σήμερα ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις έχει διασταυρώσει τα «ξίφη» του με συλλόγους του νομού Ημαθίας 7 φορές, στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο απολογισμός είναι υπέρ των «γουναράδων» όπου μετρούν κόντρα στους Ημαθιώτες 5 νίκες και 2 ήττες. Μάλιστα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης» έχουν το απόλυτο με 4 επιτυχίες. ΓΑΣ Μελίκης, Φίλιππος Βέροιας και Α.Ο.Κ. Βέροιας οι μέχρι στιγμής ομάδες που βρήκε στο διάβα του το Καστοριανό συγκρότημα με τους Αετούς Βέροιας που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή να μπαίνει στο γκρουπ τούτων των ομάδων.

 Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά την προϊστορία των «μαχών»:

 Αγωνιστική Περίοδος 2013-14 | Γ’ Εθνική

ΓΑΣ Μελίκης – Α.Σ. Καστοριάς 73-60

Α.Σ. Καστοριάς – ΓΑΣ Μελίκης 79-75

 Αγωνιστική Περίοδος 2014-15 | Γ’ Εθνική

Α.Σ. Καστοριάς – ΓΑΣ Μελίκης 85-60

ΓΑΣ Μελίκης – Α.Σ. Καστοριάς 63-59

 Αγωνιστική Περίοδος 2016-17 | Β’ Εθνική

Α.Σ. Καστοριάς – Φίλιππος Βέροιας 78-66

Φίλιππος Βέροιας – Α.Σ. Καστοριάς 63-80

 Αγωνιστική Περίοδος 2021-22 | Γ’ Εθνική

Α.Σ. Καστοριάς – Α.Ο.Κ. Βέροιας 86-57

Εν κατακλείδι, εάν η προϊστορία παίζει μπάσκετ, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει το 5/5 στο σπίτι του την Κυριακή (19/12) το απόγευμα, κόντρα στους Αετούς Βέροιας.

Kastoras Basketball

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria