Βρετανία: Δύο μαθητές από το ίδιο σχολείο κατέληξαν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Αρχική » Κόσμος » Βρετανία: Δύο μαθητές από το ίδιο σχολείο κατέληξαν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Στη Βρετανία τραγικό θάνατο, με διαφορά μόλις λίγων ημερών, είχαν δύο μαθητές ηλικιάς 14 και 15 ετών, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι οι δύο μαθητές έτυχε να φοιτούν στο ίδιο σχολείο και οι εξετάσεις που έγιναν μετά τον άδικο χαμό τους έρχονται να συνδέσουν τα δύο περιστατικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily mail, πρώτο θύμα του κορονοϊού ήταν ο 14χρονος Μοχάμεντ Χαμπίμπ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, νοσηλεύτηκε, αλλά τελικά κατέληξε στις 24 Οκτωβρίου. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως ο θάνατος του άτυχου Μοχάμεντ προήλθε από αιμορραγία στον εγκέφαλο που προκλήθηκε μετά από εγκεφαλικό εξαιτίας την νόσου.

Παράλληλα, ο 15χρονος Χάρι Τάουερς -που πήγαινε στο ίδιο καθολικό σχολείο με τον 14χρονο στην περιοχή του Νιούκαστλ- διαγνώστηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου. Οι γιατροί έκριναν ως ανεξήγητο τον θάνατό του. Τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπέκυψαν και οι δύο ανήλικοι εξαιτίας της ίδιας επιπλοκής του κορωνοϊού.

Η αδερφή του Χάρι επιβεβαίωσε ότι ο αδερφός της δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί λόγω καθυστερήσεων στην εμβολιαστική εκστρατεία που είχε αναλάβει το σχολείο του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα δύο παιδία δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια