Τα 6 πιο «γλυκά» οφέλη της πικρής μαύρης σοκολάτας - OlaDeka

Τα 6 πιο «γλυκά» οφέλη της πικρής μαύρης σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μία σειρά από θρεπτικά συστατικά και όταν καταναλώνεται με μέτρο και σύνεση μπορεί προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου. 

Η μαύρη σοκολάτα είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα και είναι αρκετοί που την προτιμούν. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό ότι είναι πιο υγιεινή από τη σοκολάτα γάλακτος, καθώς περιέχει μία σειρά από θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, βελτιώνει κάποιες λειτουργίες του οργανισμού σου, με αποτέλεσμα να είναι η ιδανική επιλογή όταν έχεις λιγούρες.

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Αυτά είναι τα 6 πιο σημαντικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας στην υγεία σου.

1. Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η πλούσια ποσότητα κακάο στη σοκολάτα διασφαλίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επομένως, αυξάνεται η αποτελεσματικότητά του

2. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μέταλλα και βιταμίνες, όπως χαλκό, σίδηρο και μαγνήσιο.

3. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Διαβήτη

Οι σωστές ποσότητες μαύρης σοκολάτας μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο που το σώμα μεταβολίζει τη γλυκόζη. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που είναι πιθανό να μειώσουν το στρες. Στη συνέχεια βελτιώνουν την αντοχή στην ινσουλίνη και τελικά το ρίσκο ανάπτυξης διαβήτη.

4. Η μαύρη σοκολάτα είναι θρεπτική

Καθώς περιέχει φλαβονοειδή, κακάο και μαγνήσιο, βοηθάει το σώμα με πολλούς τρόπους

5. Βοηθάει τις εγκυμονούσες

Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει την εμβρυακή υγεία. Ειδικά όταν η μητέρα δυσκολεύεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση που είναι σύνηθες κατά την εγκυμοσύνη. Αν και τα συστατικά δεν έχουν καθοριστεί με ακρίβεια, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στα φλαβοβοειδή που περιέχει η σοκολάτα.

6. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η μαύρη σοκολάτα έχει μία σειρά από πιθανά αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα. Για παράδειγμα, οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν προϋπόθεση για τον καρκίνο και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν να τα καταστρέψουν προτού διαδοθούν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να θυμάστε ότι πρόκειται για σοκολάτα. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει ζάχαρα και κορεσμένα λιπαρά, που μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη της συγκεκριμένης τροφής. Γι΄αυτό, καλό είναι προτιμάτε τη μαύρη σοκολάτα αλλά πάντα με μέτρο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria