«Η ΟΡΕΣΤΙΣ» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΟΪΚΟΥ - OlaDeka

«Η ΟΡΕΣΤΙΣ» – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΟΪΚΟΥ

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη θλίψη την εις Κύριον εκδημία του Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμου Νίκου Δόϊκου.

Ο εκλιπών  υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα, διακεκριμένος  επιστήμονας  στον χώρο του, προσέφερε μεγάλο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό έργο, επίσης με την επιστημονική του εργασία,  συνέβαλε στην ανάδειξη της Βυζαντινής κληρονομιάς της Καστοριάς, ενώ κατέλειπε και ένα γόνιμο συγγραφικό έργο, τόσο με μελέτες και δοκίμια κυρίως, κοινωνικού περιεχομένου, όσο και με συλλογές ποίησης, αποσπώντας σημαντικά ελληνικά και διεθνή βραβεία.

Υπήρξε πραγματικός αγωνιστής της Δημοκρατίας, ενώ διακρίνονταν για τις κοινωνικές του ευαισθησίες και πρωτοβουλίες.

Με τον Σύλλογο της « Ορεστίδος» τον συνέδεαν ισχυροί δεσμοί φιλίας και εκτίμησης. Από την εποχή που ο  αείμνηστος πατέρας του Βασίλης Δόϊκος, διετέλεσε πρώτος Μαέστρος της Χορωδίας μας, παρακολουθούσε τις δραστηριότητες μας και εκτιμούσε το έργο μας. Ανά τακτά δε διαστήματα , είχαμε την τιμή να δημοσιεύουμε στην εφημερίδα μας σημαντικά του άρθρα .

Πιστεύουμε ότι η απώλεια του Νίκου Δόϊκου, αποτελεί πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία, μια και είχε πολλά ακόμη να συνεισφέρει. Δυστυχώς , οι πανθομολογούμενες ικανότητες του, δεν αξιοποιήθηκαν όπως θ΄ άπρεπε, στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.

 Ο Νίκος Δόϊκος υπήρξε  ένας  ευγενέστατος άνθρωπος, με ήθος και αξίες, ένας πραγματικός Κύριος, που ο συνομιλητής του μόνο καλά είχε να αποκομίσει από αυτόν.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το παράδειγμα επιστήμονα και ενεργού πολίτη που μας άφησε.

Στην σύζυγο του Μιμή και στις κόρες τους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ευχή όπως ο Κύριος αναπαύσει των ψυχή του και την κατατάξει μετά των Αγίων

Αιωνία του η μνήμη

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Αδάμ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

« Η ΟΡΕΣΤΙΣ»

ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Κοιμ. Θεοτόκου 1

522 00 Αργος Ορεστικό

Τηλ-Φάξ: 2467042382

Κινητό: 6976708236

e-mail: [email protected] 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria