ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - OlaDeka

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστήριων Δυτικής Μακεδονίας, μετά την  εξαγγελία των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τον covid19  που ισχύουν από 13/9/2021, εκφράζει τον προβληματισμό του και τη διαμαρτυρία  του για τα δυο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται στη χρήση του self test και  του rapid test στις ηλικίες από 12 ετών και άνω. 

Μας ενημερώνουν ότι τα 2 self tests την εβδομάδα, παρέχουν ασφάλεια  στους μαθητές μέχρι την ηλικία των 18 ετών και με την επίδειξη αυτών μπορούν να  εισέρχονται καθημερινά στο σχολείο τους, στο φροντιστήριο και στους αθλητικούς  συλλόγους. 

Επίσης σε ότι αφορά στους εργαζόμενους πελάτες μας πάνω από 18 ετών ,  στην εργασία τους απαιτείται 1 rapid test την εβδομάδα. 

Ποια είναι λοιπόν η λογική αιτιολόγηση των αποφάσεων αυτών, που  καθιστούν ασφαλείς ανεμβολίαστους μαθητές και εργαζόμενους, στο σχολείο και  στην εργασία τους αντίστοιχα και ανασφαλείς στις δικές μας επιχειρήσεις που για να εισέλθουν θα πρέπει να πραγματοποιούν 1 rapid test ανά 48 ώρες. 

Το κόστος αυτών των tests το μήνα για τον πελάτη μας ανέρχεται από 80€  έως 120€ συν τη μηνιαία συνδρομή του γυμναστηρίου. Με αυτό το μέτρο, όπως  γίνεται εύκολα κατανοητό, ανεμβολίαστοι παιδιά και ενήλικες δεν θα έρθουν στο  γυμναστήριο . Συνέπεια αυτού η απώλεια της μεγαλύτερης μερίδας των πελατών  μας και η αδύνατη πλέον επιστροφή των επιχειρήσεών μας στην «κανονικότητα»  μετά από 11 μήνες ολικού lock down. 

Γι΄αυτό ζητάμε: 

∙ Ο πολύπαθος κλάδος μας, να μη χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης  προς οποιονδήποτε για να εμβολιαστεί, γιατί άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. 

∙ Την επανεξέταση και άρση του συγκεκριμένου μέτρου και  

προτείνουμε το αυτονόητο και λογικό, με τα 2 self tests που  

εισέρχονται στο σχολείο, να εισέρχονται και στα γυμναστήρια μέχρι  την ηλικία των 18 ετών και με το 1 rapid test την εβδομάδα οι άνω  των 18 ετών. 

∙ Τη συνέχεια της ολικής-μερικής επιδότησης του ενοικίου των  εγκαταστάσεων μας, έως 31/12/2021. 

∙ Και τέλος να βρεθούν τρόποι αποζημίωσης των επιχειρήσεών μας  όπως π.χ. επιδότηση «άδειων» θέσεων όπως σε θέατρα,  

κινηματογράφους, λεωφορεία κλπ γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με  μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο των γυμναστηρίων μας.  

 Με εκτίμηση  

Το Δ.Σ του ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥΜ 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria