Από 1η Αυγούστου σε διαθεσιμότητα οι επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ - OlaDeka

Από 1η Αυγούστου σε διαθεσιμότητα οι επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και οι δικαιούχοι. Αρχίζει από 1η Αυγούστου η διαθεσιμότητα των επιταγών.

Αρχίζει από 1η Αυγούστου το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ενώ, σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη, εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι δικαιούχοι.

Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ, τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη, 22 Ιουλίου ώστε οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές επιταγές τους από την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350.000 αιτήσεις για 650.000 επιταγές. Πρόκειται να εκδοθούν 300.000 ηλεκτρονικές επιταγές που θα αφορούν σε 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι κάτοχοι επιταγών από το περασμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι 31 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, μετά το περσινό ρεκόρ συμμετοχής, επιχειρήσεων και δικαιούχων, φέτος πάνω από 1900 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στοιχείο που αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

Αναφορικά με τις ενστάσεις ορισμένων ξενοδόχων ότι είναι λίγα τα χρήματα που παίρνουν, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος, και ότι οι τιμές που δόθηκαν ήταν αρκετά καλές.

«Για παράδειγμα, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο τον χρόνο. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι 12μηνης διάρκειας», είπε και εξήγησε ότι το πρόγραμμα κυλάει ομαλά.

«Το πρόγραμμα πάει καλά και γενικά δεν έχουμε προβλήματα. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό εκείνων που ενώ κληρώνονται και παίρνουν τις επιταγές τελικά δεν τις χρησιμοποιούν αλλά αυτό είναι μικρό», σημείωσε.

Σχετικά με τις πληρωμές των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι «φέτος επίσης σχεδιάζουμε και θα το υλοποιήσουμε πολύ σύντομα την ηλεκτρονική αίτηση για πληρωμή των επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουμε την χαρτούρα και τις μετακινήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria