Ουσιαστική συζήτηση για Δασικούς Χάρτες και άδικη κατανομή συστάδων ξύλων στους Συνεταιρισμούς - OlaDeka

Ουσιαστική συζήτηση για Δασικούς Χάρτες και άδικη κατανομή συστάδων ξύλων στους Συνεταιρισμούς

Επιτυχία σημείωσε η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσα για τους Δασικούς Χάρτες με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργο Αμυρά.

Συμμετείχαν από το Υπουργείο ο Γεν.Δν/τής Δασών κ.Γκουντούφας,από το Δασαρχείο η Αν.Προισταμένη κ.Αρ.Ζησοπούλου και ο Προιστάμενος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ.Ιακ.Χαριζάνος,ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ.Λ.Ζήσης,ο Ειδικός Συνεργάτης Δήμου Άργους Ορεστικού κ.Χρ.Λιόκος,η Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου Νεστορίου κ.Αγ.Γκούρα και ο κ.Στ.Τσάκαλος από τον Μελά ως εκπρόσωπος των κατοίκων.

Συμπεράσματα που εξήχθησαν:

α) οι Δασικοί χάρτες συνιστούν μεταρρύθμιση και δεν δηλώνουν ιδιοκτησία,

β) στο Δασαρχείο λειτουργεί Γραφείο ενστάσεων όπου οι προσφεύγοντες και έχοντες δίκιο θα έχουν μηδενική τελικά επιβάρυνση,

γ)ξεκαθαρίσθηκαν οι έννοιες εκχερσωμένα δάση,δασωμένοι αγροί,αναδασωμένα,ύπαρξη τίτλων ή μή,αγοραπωλησίες προηγουμένων ετών νομότυπες που αμφισβητούνται κ.λ.π. Στην αρχή και στο τέλος της συζήτησης έθεσα επιτακτικά και με επιχειρήματα στον κ.Υφυπουργό την αναγκαιότητα αλλαγής της απόφασης κατανομής των συστάδων υλοτόμησης για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς για το έτος 2021.

Απαιτείται ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ η παντελώς άδικη και ελεγχόμενη από το ΣτΕ για την νομιμότητα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακε Μακεδονίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria