Άργος Ορεστικό: Σχολείο φροντιστών για ασθενείς με αλτσχάιμερ - OlaDeka

Άργος Ορεστικό: Σχολείο φροντιστών για ασθενείς με αλτσχάιμερ

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) Εύξεινη Πόλη, ο Δήμος Άργους Ορεστικού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της δράσης ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ALZHEIMER, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ομίλου και της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Η δράση περιλαμβάνει κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων που απευθύνονται σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και η έναρξή τους έχει οριστεί για τις 13 Ιανουαρίου 2021.

Το Σχολείο Φροντιστών για τη νόσο του Alzheimer

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία θα διοργανώσει ένα διαδικτυακό σχολείο φροντιστών ασθενών με νόσο του Alzheimer. Το σχολείο θα πραγματοποιηθεί σε 6 κύκλους, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021.  Φέτος, πολύτιμος σύμμαχος και συνεργάτης θα είναι ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη».

Το πρόγραμμα «Σημεία στήριξης»

Το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Hellenic Hope, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου,  του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, του Costas M. Lemos Foundation και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μποδοσάκη. Απευθύνεται σε ελληνικά, μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Στόχος του Προγράμματος είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων των ανωτέρω οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμπίπτει στη θεματική ενότητα “Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας” και υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Σχολείο Φροντιστών

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης προς τους φροντιστές ασθενών με νόσο του Alzheimer και συναφών ασθενών. Προηγείται παρουσίαση συγκεκριμένων θεμάτων από εξειδικευμένους επιστήμονες και ακολουθεί συζήτηση.

Η διεξαγωγή των συναντήσεων γίνεται στα πλαίσια συνεργασίας με το Κέντρο Ημέρας του Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής «ο Νέστωρ», το οποίο προσφέρει το εξειδικευμένο προσωπικό του για την κάλυψη της εκάστοτε θεματικής ενότητας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με εβδομαδιαία συχνότητα, ημέρα Τετάρτη, από τις 18:00 έως τις 19:30μμ., δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Το πρώτο σχολείο φροντιστών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο επίσημο mail της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας: hagg@gerontology.gr ή στα τηλέφωνα 210-3840317 και 210-3811612.

Κατεβάστε το πρόγραμμα
            Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σχολείου φροντιστών στο www.gerontology.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2103840317 και 2103811612.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria