Καστοριά: Η ΕΡΤ3 στο πρώτο κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών (video) - OlaDeka

Καστοριά: Η ΕΡΤ3 στο πρώτο κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών (video)

Το πρώτο κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών σε πανελλήνιο επίπεδο, εγκαινιάστηκε στην ακριτική Καστοριά. Είναι το πρώτο από τα συνολικά πέντε που θα γίνουν στη Δυτική Μακεδονία. Άλλο ένα τέτοιο κέντρο έχει συσταθεί ήδη στη Φλώρινα, την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί σύμβαση για ακόμη ένα στα Γρεβενά, ενώ το προσεχές διάστημα, ανάλογα κέντρα θα υπάρχουν επίσης σε Κοζάνη και Εορδαία.

Τα κέντρα αυτά που θα συνδέονται μεταξύ τους ηλεκτρονικά, μέσω πλατφόρμας, βασίζονται στη λογική της κυκλικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται επαναχρησιμοποίηση υλικών( από είδη ένδυσης, παιδικά είδη, μέχρι χαλιά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ταξιδιού κ.λ.π) που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα χρειάζονται, από άλλους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Και τα πέντε κέντρα θα είναι χωροθετημένα στις αντίστοιχες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 354.600 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg, στο πλαίσιο της δράσης Waste react.

Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και το ΕΚΕΤΑ, ενώ από την πλευρά της Αλβανίας οι περιφέρειες Αυλώνας, Μπεράτι και Κορυτσάς.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria