Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στην Ιεροπηγή

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στην Ιεροπηγή

Στην Ιεροπηγή βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος  προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Μαζί του βρισκόταν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Παναγιώτης Πετρίδης και ο Προϊστάμενος ΠΣΕΑ Κώστας Τζηκαλάγιας.

 Αρχικά, συναντήθηκε με κατοίκους στο καφενείο του χωριού, άκουσε με προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν και όπως του επισημάνθηκε το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ζημιές στις καλλιέργειες από τους μετανάστες, οι οποίοι στην προσπάθεια παράνομης διέλευσης  τους στη γείτονα χώρα,  προκαλούν φθορές στα χωράφια τους.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε αγροκτήματα για να δει από κοντά τις ζημιές στις καλλιέργειες φακής, πατάτας,  φασολιών, λάχανων και τομάτας, τόσο από τις αυξημένες θερμοκρασίες του Μαΐου όσο και από τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Σαββόπουλος συναντήθηκε, επίσης, με γεωπόνο του ΕΛΓΑ Κοζάνης, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία εκτίμησης της καταστροφής των καλλιεργειών, εκφράζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί αυτή άμεσα.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Διοικητήριο 52100 ▪ Καστοριά ▪ ΤΗΛ. (24673) 50216, 

fax 2467022513 ▪ e-mail: [email protected]

επίσκεψη Ιεροπηγή
καλλιέργεια φακές
επίσκεψη Ιεροπηγή
επίσκεψη Ιεροπηγή
επίσκεψη Ιεροπηγή
λάχανα
επίσκεψη Ιεροπηγή
επίσκεψη Ιεροπηγή
επίσκεψη Ιεροπηγή
φασόλια
τομάτες
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια