Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα - Εισαγόμενα τα περισσότερα - OlaDeka

Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα – Εισαγόμενα τα περισσότερα

Συνολικά 43 είναι τα νέα κρούσματα κορονoϊού στη χώρα μας σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Παράλληλα, ακόμη μία ασθενής εξέπνευσε, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 193. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

Η πλειονότητα (20) των εισαγόμενων κρουσμάτων αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Εκ του συνόλου 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ένδεκα είναι οι ασθενείςπου οσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1 copy
2

Μία γυναίκα 83 ετών, που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή. Να σημειωθεί πως ο θάνατος της τελευταίας ασθενούς έγινε γνωστός λίγο πριν από τις 18:00 και δεν συμπεριελήφθη στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, με την έκθεση να κάνει λόγο για 192 νεκρούς. Το 61 (31.8%) εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

3

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

4

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

5

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 340328 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5716 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 34225 (10.1%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 62 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria