Γιάνης Βαρουφάκης: Τριγμοί στο «ΜέΡΑ25» - OlaDeka

Γιάνης Βαρουφάκης: Τριγμοί στο «ΜέΡΑ25»

Τρία στελέχη αποχώρησαν χτυπώντας πίσω τους την πόρτα…

Δύσκολο αναμένεται το καλοκαίρι για τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς τρία στελέχη του ΜέΡΑ25 εγκατέλειψαν το κόμμα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη λειτουργία του. Πρόκειται για τον Περικλή Φλωρόπουλο (πρώην συντονιστή του ΜέΡΑ 25 στην Πάτρα), τον Αριστοτέλη Παναγόπουλο (ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα) και τη Ράνια Νταλλή (επίσης υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές 2019).

Ειδικότερα ο Περικλής Φλωρόπουλος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνυπογράφει και ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος, αφήνει σαφείς αιχμές κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, όσο και κατά της συζύγου του, Δανάης Στράτου, ενώ υποστηρίζει ότι «υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».

Οι δύο άνδρες σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του , Δανάη Στράτου , η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της , κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα . Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες , σύζυγοι , παιδιά , ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος . Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια . Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου , μεγαλοστέλεχος του κόμματος , να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κα . Στράτου και αφού την βρήκε , την συνόδευσε ως εκεί ( Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψήφιων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη . Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπαγκινχαμ , βλέποντας την βασίλισσα)!».

Η ανάρτηση Φλωρόπουλου:


Από την άλλη, και η υποψήφια βουλευτής Ράνια Νταλλή σε δική της ανάρτηση στο Facebook εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και καιρό νιώθω ξένο σώμα χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Νταλλή:

«Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος, αν και είχα φύγει από τη Θήβα από τα 18 μου. Νιώθω βαθειά υποχρέωση και τεράστια ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους μου. Λυπάμαι που η προσπάθεια στο νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα.

Σήμερα διεκπεραίωσα ηλεκτρονικά τη διαγραφή μου από το ΜέΡΑ25. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές…Εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα.

Διατηρώ τις λίγες αλλά πολύτιμες φιλίες που έκανα στο χώρο. Τιμώ τους φίλους που με ψήφισαν στη Βοιωτία και είμαι πάντα δίπλα τους σε προσωπικό επίπεδο. Κρατώ την εμπειρία των εκλογών. Οφείλω, όμως, στον πολύτιμο εαυτό μου την απομάκρυνση από πρόσωπα και πράγματα που διαταράσσουν την εσωτερική μου γαλήνη.

Εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια στους πρώην συνοδοιπόρους μου».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria