Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών - OlaDeka

Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών

Ο ένας από τα δυο άτομα λειτουργούσε ως προπομπός στην μεταφορά οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος μετέφερε με έτερο Ι.Χ.Ε όχημα τους παράτυπους αλλοδαπούς  

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αυτοκίνητα και -4- κινητά τηλέφωνα 

Συνελήφθησαν χθες (03-06-2020) τις απογευματινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκληματικότητας (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, δύο (2) άτομα, ένας 22χρονος αλλοδαπός και ένας 25χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά δύο (2) αλλοδαπών. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, προαναφερόμενοι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, διότι ο 25χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος αλλοδαπός και μετέφερε παράνομα, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 57 και 59 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και
  • πέντε (5) κάρτες sim.

Επιπλέον, σε βάρος των παράτυπων αλλοδαπών επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων (5000) ευρώ για παράβαση των διατάξεων περί περιορισμού διάδοσης του ιού covid-19.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς. 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria