Η μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

Αρχική » Αθλητικά » Η μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός αλλάζει και το ποδόσφαιρο καθώς- τη στιγμή που γίνονται ετοιμασίες για την επανέναρξη σε πολλά πρωταθλήματα- δόθηκε το «πράσινο φως» για τις πέντε αλλαγές στους αγώνες.   

Πρόκειται για πρόταση που έκανε η FIFA και την οποία έκανε δεκτή το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, το οποίο καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Η τροποποίηση για τις πέντε αλλαγές- από τρεις που γίνονται κανονικά- θα είναι προσωρινή και αποφασίστηκε προκειμένου να προστατευθούν οι ποδοσφαιριστές.   

Η απόφαση αφορά τα πρωταθλήματα που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και τίθεται αμέσως σε ισχύ. Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει έως πέντε αλλαγές, αλλά θα έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγή έως τρεις φορές, προκειμένου να περιοριστούν οι διακοπές του αγώνα.   

Η διοργανώτρια αρχή κάθε ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει αν θα θέσει σε εφαρμογή αυτή την αλλαγή, ενώ η FIFA σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα κρίνει αν είναι απαραίτητο να παραταθεί αυτό το μέτρο.  

Επιπλέον, η FIFA δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν προσωρινά τη χρήση του VAR.

Τι θα ισχύει για τις αλλαγές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες:

  • Κάθε ομάδα μπορεί να κάνει έως 5 αλλαγές
  • Κάθε ομάδα θα έχει έως 3 ευκαιρίες για να κάνει τις αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αλλαγές μπορούν να γίνουν και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
  • Αν και οι δύο ομάδες κάνουν ταυτόχρονα αλλαγή, θα μετρά ως μία από τις τρεις ευκαιρίες που έχει η κάθε ομάδα.
  • Οι αλλαγές και οι δυνατότητες για αλλαγή που δεν χρησιμοποιήθηκαν θα μεταφέρονται στην παράταση.
  • Εξακολουθεί να ισχύει η έξτρα αλλαγή για την παράταση. 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια