Ο ΟΦΗ, η Καστοριά και ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ο ΟΦΗ, η Καστοριά και ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

Στις 19 Ιουνίου 1983, ο ΟΦΗ αγωνίζεται στην Καστοριά με την ομώνυμη ομάδα, το οποίο έμελλε να είναι το τελευταίο ματς της Α’ Εθνικής σε ξερό γήπεδο. Όπως παρουσιάζει το επίσημο site της Superleague μέσα από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας που έγινε σε ξερό γήπεδο, στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου 1983 η Καστοριά δίνει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, πριν υποβιβαστεί, υποδεχόμενη τον ΟΦΗ.

Το γήπεδο της πόλης της Καστοριάς ήταν το μοναδικό στην κατηγορία, που δεν είχε χορτάρι.

Έτσι αυτό το παιχνίδι καταγράφεται σαν το τελευταίο στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που έγινε σε χώμα. Από τότε όλα τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν όλα χόρτο. Όχι πάντα σε καλή κατάσταση, ενώ για τους τερματοφύλακες το πρόβλημα δεν έπαψε για πολλά χρόνια ακόμα. Ακόμα και στα γήπεδα με χόρτο, η μεγάλη περιοχή παρέμενε… χωμάτινη.

Κυριακή 19 Ιουνίου 1983, 17.30

Γήπεδο: Πόλης της Καστοριάς / Διαιτητής: Κώστας Αδαμόπουλος

Καστοριά – ΟΦΗ 0-1 / (87’ σουτ Κίρισιτς)

Καστοριά (Δημήτρης Τζήμας): Τσότσας, Σιαπανίδης, Χρ. Καλλιμάνης (46’ Γκίτσιος), Α. Καλλιμάνης (66’ Παβίτσεβιτς), Γεωργάκας, Καραταϊδης, Παπαδόπουλος, Ποντίκης, Τσιλίδης, Τσιρώνης, Νικηφόρου.

ΟΦΗ (Λες Σάνον): Σιδέρης, Αγιομαμίτης, Ανδριανίδης, Πασσάς, Σελιώνης, Ιορντανέσκου, Κίρισιτς, Αλεξίου, Τασσόπουλος, Τσιριμώκος, Βλαστός (76’ Χανταμπάκης).

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια