Καταγγελία συγγενούς του 35χρονου: “Μας άφησαν αβοήθητους, δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον ΕΟΔΥ”

Η πεθερά του άτυχου άνδρα εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό του

Αρχική » Ελλάδα » Καταγγελία συγγενούς του 35χρονου: “Μας άφησαν αβοήθητους, δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον ΕΟΔΥ”

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η πεθερά του 35χρονου άνδρα, που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο γαμπρός της είχε πολύ υψηλό πυρετό, αλλά η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να παραμείνει στο σπίτι του, ενώ ακόμη κι όταν πήγε στο νοσοκομείο, δεν του έγινε εγκαίρως διαγνωστικός έλεγχος.

“Βρισκόμαστε σε σοκ. Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες κλπ έπαιξε με την μικρή τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες.

Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας ‘3 μέρες και θα δούμε μετά.’ Δεν ξέρουν τι τούς γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι ο άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς.

Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Το κράτος μας άφησε αβοήθητους, κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν. Μας είπαν ‘θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ’. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Τού κάνανε 2 τεστ βγήκαν αρνητικά”.

Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ, γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο. Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ. Μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν ‘δεν επιτρέπεται’.

Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν. Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου μάς είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου”.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια