Ιταλία: Σταματούν γάμοι και κηδείες στις εκκλησίες λόγω Covid-19

Από γιγαντοοθόνη το κυριακάτικο κήρυγμα του Πάπα

Αρχική » Κόσμος » Ιταλία: Σταματούν γάμοι και κηδείες στις εκκλησίες λόγω Covid-19

Την αναστολή όλων των λειτουργιών στις εκκλησίες της Ιταλίας έως τις 3 Απριλίου αποφάσισε η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid-19. Δεν θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του σήμερα μέσα από το Βατικανό, αντί να μιλήσει από το ανοιχτό παράθυρο ενώπιον τεράστιου πλήθους, όπως συνηθίζεται.

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του Πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες. «Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον Πάπα κλεισμένο στη βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας», δήλωσε ο Πάπας.

Ο Ποντίφικας ενθάρρυνε τους πιστούς «να ζήσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή με τη δύναμη της πίστης, την πεποίθηση της ελπίδας και τον ζήλο της φιλανθρωπίας». Στη συνέχεια, το παράθυρο άνοιξε και κούνησε το χέρι του για λίγο χωρίς να μιλήσει.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι νεκροί είναι 366. Το 73% των θανόντων ζούσε στη Λομβαρδία.

Σε σχέση με χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι 133 άνθρωποι, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια