ΕΟΦ: Εκτακτα μέτρα για τη χλωροκίνη που αγοράζει μανιωδώς ο κόσμος

Αρχική » Υγεία » ΕΟΦ: Εκτακτα μέτρα για τη χλωροκίνη που αγοράζει μανιωδώς ο κόσμος

Αυστηρά μέτρα για τη διάθεση του σκευάσματος plaquenil που περιέχει την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη πήρε ο ΕΟΦ καθώς αλλάζει το καθεστώς διάθεσής της στους ασθενείς ύστερα από την αυξημένη ζήτησή της καθώς θεωρείται ως αντιικό φάρμακο για τον κορονοϊό.

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με «Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Νωρίτερα οι φαρμακοποιοί με ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει άμεσα μέτρα: «Με αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για την χορήγηση του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την χορήγησή του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιικα φάρμακα».

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια