Γιάννης Λαζάρου: Ο αυτοκράτορας του καφέ στην Αυστραλία, που ξεκίνησε στύβοντας χυμούς

Η ιστορία του αποτελεί έμπνευση για την Ελλάδα της κρίσης

Αρχική » Διάφορα » Γιάννης Λαζάρου: Ο αυτοκράτορας του καφέ στην Αυστραλία, που ξεκίνησε στύβοντας χυμούς

Στα 11 του ξεκίνησε να δουλεύει σε εστιατόρια της Αυστραλίας, στύβοντας φυσικούς χυμούς για τους πελάτες. Στα 56 του είναι ο αυτοκράτορας του καφέ στην Αυστραλία και σε πολλά σημεία στο πλανήτη. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Λαζάρου, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της πασίγνωστης αλυσίδας  “The Coffee Clubs”, με 512 καταστήματα και 8.000 εργαζόμενους.

Οι γονείς του βρέθηκαν στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, οικονομικοί μετανάστες, και δημιούργησαν εκεί την οικογένειά τους. Εκεί λοιπόν έβγαλε τα πρώτα τους cents ο μικρός Γιάννης, 0,5 την ημέρα όπως θυμάται ο ίδιος. Από τότε όμως ήξερε ότι θα καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή του. 

Εκτός από χρήματα, μάζευε και πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλει ο πελάτης, παρατηρούσε τις συνήθειες των θαμώνων και όταν ήρθε να επιχειρήσει, ήταν έτοιμος.

Άνοιξε το πρώτο μαγαζί το 1989, και την πρώτη πελάτισσα την θυμάται ακόμα. Μάλιστα βγήκε και φωτογραφία μαζί της, φωτογραφία που κρατάει ακόμα.

«Το μυστικό είναι να ξέρεις τι χρειάζεται το κάθε μαγαζί για να είναι ευχαριστημένος ο πελάτης του. Γιατί τον ευχαριστημένο πελάτη τον κερδίζεις απευθείας. Και το μυστικό είναι να κάνεις τον πελάτη φίλο. Μ’ αρέσει αυτά που έχω μάθει να τα μοιράζομαι με άλλους. Μ’ αρέσει να βλέπω μικρούς να προχωράνε και ας μην τους ξέρω. Έχουμε 8.000 άτομα προσωπικό. Εγώ τους βλέπω και στους καλούς δίνω ευκαιρίες. Θυμάμαι, δώσαμε τον πρώτο καφέ στις 2 Νοεμβρίου 1989 σε μία πελάτισσα στις 9 το πρωί και βγήκα μαζί της φωτογραφία.

Δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλα φωτογραφία μαζί της. Εκείνη την ημέρα είχαμε ανοίξει από τις 6 το πρωί και ο πρώτος πελάτης ήρθε στις εννέα! Είχα τρελαθεί και δεν ήταν τότε δικό μου το μαγαζί, ήμουνα προσωπικό. Από τότε σε κάθε καινούργιο μαγαζί βγάζουμε φωτογραφία με τον πρώτο πελάτη.»

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια