Πολιτικός Καζαμίας 2020: Τι να περιμένουμε και τι μας περιμένει - OlaDeka

Πολιτικός Καζαμίας 2020: Τι να περιμένουμε και τι μας περιμένει

Πολιτικός Καζαμίας 2020: Ο Παράτυπος με ελληνικά τραγούδια προοιωνίζει το μέλλον κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών και ψηφοφόρων,

Το 2020 μπήκε με το δεξί και ήδη άρχισαν τα όργανα. Σύνοδος Κρόνου και Πλούτωνα το Ιανουάριο, ένα αστρολογικό συμβάν που συμβαίνει κάθε 33 με 35 χρόνια και συνδέεται με καρμικά γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά μην τρομάζετε. Μπορεί να έρθει το χάος παράλληλα όμως θα γεννηθεί η νέα εποχή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Προχωρούμε λοιπόν με θάρρος, παλεύουμε για το καλύτερο και δίνουμε μικρόφωνο στα μελλούμενα!

Νέα Δημοκρατία: «Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» ακούγεται καθώς η ΝΔ προσπαθεί να φυγαδεύσει το σκάνδαλο Novartis από την επικαιρότητα μέσω Εξαρχείων. Δυστυχώς γι΄ αυτήν, δεν θα τα καταφέρει. Όχι επειδή το σκάνδαλο είναι μεγάλο -που είναι- αλλά επειδή το χειρίζεται με λάθος τρόπο. Παρ΄ όλα αυτά το σύμπαν είναι μαζί της. Δεν θα κουνηθεί από την κυβερνητική της θέση, αντιθέτως θα κυβερνήσει 4ετία σύμφωνα με τα γούστα της, ενώ θα τραγουδά όλο πάθος Τόλη: «Από δω και πέρα τώρα, άλλο δρόμο θα χαράξω, θα γλεντήσω, θα γελάσω, κι όσες βρω καρδιές θα κάψω». Ελλείψει κάποιου σπουδαίου success story που δεν λέει να εμφανιστεί, η επικοινωνιακη ζαριά της κυβερνήσεως προβλέπεται να κινηθεί στον αστερισμό «Τάξη και ασφάλεια», και το:«Κυρ Αστυνόμε μη βαράς, δεν φταίω εγώ ο φουκαράς», που τραγουδούσε το 1925 η Μαρίκα Παπαγκίκα, αναμένεται να είναι από τα χιτάκια του εκλογικού σώματος.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον νέο χρόνο τραγουδώντας ευτυχισμένος «Sex bomb, sex bomb…». Όντως έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος κι ας του κάνει τη ζωή δύσκολη ο γείτονας Ερντογάν. Όμως δεν θα ‘ναι τα γεωπολιτικά που θα του χαλάσουν τη διάθεση. Απόσχιση μικρού τμήματος από τη ΝΔ προβλέπεται προς το τέλος του έτους, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο πλανήτης Άρης, με τη φωνή του Γιάννη Πάριου, θα της τραγουδά υπαινικτικά: «Θα σ’ εκδικηθώ να το θυμάσαι, θα σ’ εκδικηθώ, θα ’ρχομαι τις νύχτες που κοιμάσαι να σου τραγουδώ», καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα ετοιμάζεται να μπήξει σαν άλλος Βρούτος το μαχαίρι της προδοσίας, σε άλλον ένα Μητσοτάκη.



Αλέξης Τσίπρας: «Θα κλείσω τα μάτια, θ’ απλώσω τα χέρια, θα πάρω τη στράτα κι εγώ τη μεγάλη, θα κλείσω τα μάτια και όπου με βγάλει». Σερ Μπιθί για τον πρώην πρωθυπουργό, που στις πρόσφατες εκλογές είδε το τυχερό του άστρο να χάνει 9% από τη λάμψη του. Όμως όσα χέρια κι αν απλώσει, οι πλανήτες κι οι ψηφοφόροι του, αυτή τη χρονιά έχουν άλλα να του τραγουδήσουν: «Λέω να βγω να πάω να μεθύσω, να ξαναπαίξουμε για λίγο να χαθούμε, να σε σκεφτώ και να σε νοσταλγήσω και αν υπάρχει λόγος να γυρίσω». Μαζί τους συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.

Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία: Κουπί τραβάει η αξιωματική αντιπολίτευση μπας κι ανοιχτεί πολιτικά κι ο Στελλάκης Περπινιάδης προσπαθεί να εμψυχώσει το πλήρωμα άδωντας «Ανοιχτά παίζει η σαρδέλα, έλα καπετάνιο έλα, να ρεφάρουμε…». Η σύνοδος Κρόνου και Πλούτωνα όμως δεν έχει διάθεση να τους κάνει τη ζωή εύκολη κι όπωςφαίνεται «έγια-μόλα, έγια-λέσα αχ, βρε θάλασσα μπαμπέσα» θα τραγουδά ο Σύριζα για όλο το 2020 με την εσωτερική αριστερή αντιπολιτευση των 53 του Συριζα να ξεκινά την χρονιά με το: «Στ’ άρματα στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα». Όμως όσο θα περνά ο καιρός και ο ανάδρομος Ερμή θα κατσικωθεί στο κεφάλι τους, θα αφήσουν την εντροπία να λειτουργήσει υπέρ της αντιπολιτευσης, φτάνοντας στο τέλος του έτους να τραγουδούν στον ηγέτη τους το ελαφρολαϊκό: «Όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα…» του Τέρη Χρυσού.



Πασοκινάλ: «Αγάπησέ με, αγάπησέ με, μες στης καρδιάς σου τη σκιά κρυφάγγιξέ με» τραγουδά το κόμμα με ονομασία προέλευσης. Όμως «τι να σου κάνει μία νύχτα μόνο, τι να σου κάνει», άδουν οι όψεις των πλανητών. Το ΚΙΝΑΛ θα υπάρχει κοινοβουλευτικά ως ένα πολιτικό υποκατάστατο χωρίς έντονη γεύση. Η φωνή του Πασχάλη Τερζή «Δεν έχω φίλους για να πω τι ψάχνω, τι γυρεύω, κι αν τραγουδώ είναι γιατί να κρατηθώ παλεύω» θα περιγράφει απόλυτα το δημογραφικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ για το 2020. Το Πασοκοκινάλ προβλέπεται να σβήσει στη νέα δεκαετία, κι εκεί που το κόμμα κυβέρνησε με ένα βαρύ ζεϊμπέκικο της Στανίση, θα κλείσει με μια λαϊκή τρασίλα: «Τί είχαμε τί χάσαμε; στο λέω σε ξεχάσαμε» της Έφης Σαρρή.



ΚΚΕ: «Απόψε θα πλαγιάσουμε σε δροσερό χορτάρι θα δώσει και θα πάρει το γλέντι μας παιδιά…» τραγουδά το τιμημένο, ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν. Θα είναι το ένα και μοναδικό πολιτικό κόμμα που δεν θα επηρεάσουν οι σκοτεινές δυνάμεις των πλανητών, τουτέστιν η κατάρρευση του καπιταλισμού και η άνοδος του προλεταριατου στην εξουσία δεν προβλέπεται δυστυχώς από κανέναν αστερισμό και για εφέτος. Εξ ου και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, τόσο γι’ αυτό όσο και τον γραμματέα του Μήτσο Κουτσούμπα. Νο news good news που λένε και οι Άγγλοι.



Παύλος Γερουλάνος: «Ένα πρωινό η Παναγιά μου, θα ‘ρθει να με βρει στην ακρογιαλιά…» σιγοτραγουδά ο ευγενικός στην όψη και στους τρόπους, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ασκώντας έντεχνη πολιτική. Όμως το βάθος της τετραετίας θα του εξαντλήσει την υπομονή και τα αστέρια προβλέπουν ότι θα προσφύγει σε ηχηρές συμμαχίες προκειμένου μην  ξεθωριάσει η παρουσία του με το πέρασμα του καιρού. «Πέρασαν τα όνειρα, πέρασαν τα πάθη, έλαμψε σαν άνοιξη η δική σου αγάπη» προβλέπεται να του ψάλλει ο πλανήτης Αφροδίτη εντός του 2020, στρέφοντας του τα μάτια προς μία νέα, κεντρώα, κατεύθυνση.



Κώστας Μπακογιάννης: Σοφά βαδίζει, ζωή κερδίζει ο δήμαρχος Αθηναίων. Με υποχωρήσεις σε απλά ζητήματα, με προσοδοφόρες συμμαχίες, με ουδετερότητα όπου δεν υπάρχει λόγος να αναλωθεί πορεύεται ορθά με σωστό coaching από την Ντόρα και αντίπαλο δέος τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προβλέπεται μια καλή χρονιά για την πολιτική διαδρομή του δημάρχου, χωρίς σημαντικά σκαμπανεβάσματα. Η τρυφερή φωνή των αστερισμών θα του τραγουδούν: «Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα, συνάντησα μια νέα ξανθομαλλούσα» ενώ ο Μπακογιαννης θα ψάχνει να βρει τρόπους για την τοποθέτηση πυρίμαχου χριστουγεννιατικου δέντρου, ενόψει των Χριστουγέννων του 2020.

Μικρομεσαίοι ψηφοφόροι: Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία διότι ακόμα και υπάλληλοι των 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, νομίζουν ότι είναι μικρομεσαίοι. Κι επειδή οι μικρομεσαίοι προσέφεραν την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει και μικρομεσαία ανακατωσούρα. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα για τις τόσο διαφημισμένες προεκλογικά μειώσεις των φόρων, που έταξε η κυβέρνηση, με τη στεντόρεια φωνή της Σωτηρίας Μπέλου η ολική έκλειψη της σελήνη θα άδει: «Μην απελπίζεσαι και δεν θα αργήσει, κοντά σου θα ρθει μια χαραυγή». Θα τους γίνει προφανές, ότι  η χρονιά θα ταλαιπωρήσει τους περισσότερους εξ αυτών, κι η βελόνα θα κολλήσει στο ρεφραίν: «Καρδιά μου γίνε σίδερο, βάστα στα βάσανά σου, αχ βάστα στον κάθε σου καημό και στα παράπονά σου».



Συνταξιούχοι ψηφοφόροι: Οι περισσότεροι δεν θα παραπονεθούν που δεν θα λάβουν 13η σύνταξη, διότι μπορεί να την είχε νομοθετήσει ο Τσίπρας αλλά το εξέλαβαν ως προεκλογικό δώρο. Έχουν τον δικό τους τρόπο να σκέφτονται οι πρεσβύτεροι κι αγαπούν αυτό που τους συμβαίνει. Τα άστρα προβλέπουν ότι θα στριμωχτούν το 2020, κι όταν προς το τέλος της χρονιάς δούνε ότι το ταμείο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, είναι μείον και δεν υπάρχει φράγκο, ούτε χαρτζιλίκι στα εγγόνια, θα τραγουδούν στην 13η με Γιώργο Λεμπέση: «Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή» αναμένεται να τραγουδούν οι πλανήτες το πρώτο μισό του 2020 στον Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς αυτός θα περιμένει να βγει άσπρος καπνός για το ποια μεγάλη εταιρεία θα χτίσει το καζίνο της στο Ελληνικό. Ο υπουργός δεν είχε “διαβάσει” σωστά τα άστρα για το 2019 και τελικά οι μπουλντόζες θα αργήσουν λίγο ακόμα να κινηθούν προς το πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Κυριάκος Βελοπουλος: «Μη παραχαράσσετε την ιστορία». Ο αστρολογικό του χάρτης θα τραγουδά Βελό, αφού το δικό του σουξέ, το 2019 τον έφερε στη βουλή. Ο τηλέμπορας, θαυματουργών βοτάνων, αλοιφών και παπύρων του Ιησού, δεν έχει και σπουδαίο ρεπερτόριο, όπως άλλωστε και αυτοί που τον ψήφισαν.

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια ήλεος ήλεος λάμα λάμα νάμα νάμα νένια αλληλούια αλληλούια» του τραγουδά το συμπάν όλο το 2020, κι αυτός θα το συνοδεύει στο πιάνο κάνοντας ψηφοφόρους και οπαδούς της θεωρίας των παιγνίων να προσπαθούν να μαντέψουν τι θέλει να μας πει ο κρυπτικός οικονομολόγος και οι πλανήτες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria