Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 05 Ιουνίου - OlaDeka

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 05 Ιουνίου

Με στόχο να θεωρείται η μεγαλύτερη γιορτή για την προώθηση της θετικής περιβαλλοντικής δράσης, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει δράσεις που λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ξεκίνησε το 1972 κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κύρια οχήματα, μέσω των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη ενεργοποιούν την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και ενθαρρύνουν την πολιτική προσοχή και δράση.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Air Pollution” και στο επίκεντρο των εορτασμών θα βρίσκεται η Κίνα καθώς είναι η φετινή χώρα που «φιλοξενεί» τη διοργάνωση. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αναπνέουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν σε Ασία-Ειρηνικό. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 θα παροτρύνει τις κυβερνήσεις, τη βιομηχανία, τις κοινότητες και τα άτομα να συναντηθούν για να εξερευνήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πράσινες τεχνολογίες και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα σε πόλεις και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Δες τη σημερινή ημέρα ως μια ευκαιρία για να αναλάβεις κι εσύ δράση για τη μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος. Γνώρισε τη φύση, συνδέσου μαζί της και μοιράσου τη δική σου εμπειρία με το #WorldEnvironmentDay.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria