Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πλανήτης υποκλίνεται στον κορυφαίο του ΝΒΑ - OlaDeka

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πλανήτης υποκλίνεται στον κορυφαίο του ΝΒΑ

Από άκρη σ’ άκρη η υφήλιος γράφει για το παιδί από τα Σεπόλια που μέσα σε 6 χρόνια έγινε ο κορυφαίος παίκτης του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Η χιλιοειπωμένη ιστορία του πιτσιρικά που η οικογένειά του έφυγε από την Αφρική για ένα καλύτερο «αύριο», το οποίο βρήκε στα Σεπόλια της Αθήνας και έφτασε στην κορυφή του κόσμου, θα μπορούσε να είναι ένας αστικός μύθος, ένα παραμύθι, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό και θα μνημονεύεται… εις τους αιώνας των αιώνων…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προικίστηκε από τη φύση με ένα μοναδικό ταλέντο. Το έσπειρε στην Ελλάδα, το… μεταφύτεψε στις ΗΠΑ και πλέον απολαμβάνει τους καρπούς του, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου! Ο δικός μας Γιάννης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ και όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στα αθλητικά του προσόντα και επιτεύγματα, αλλά πρωτίστως στο ήθος του, στην ταπεινότητά του και την ωριμότητα που επιδεικνύει παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο λόγος που εκφώνησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε όλη την αίθουσα να σηκωθεί όρθια και να τον χειροκροτεί, αλλά και όσους τον είδαν στους δέκτες τους και τις οθόνες τους, να ανατριχιάσουν. Κι αν ήσαν κι Έλληνες, να σηκωθούν έστω έναν… πόντο ψηλότερα για τον χαρισματικό άσο.

«Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, που πίστεψε. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα. Πριν από 2 χρόνια είχα ένα στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και προφανώς δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν περνάω στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω και πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την φοβερή μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από παιδί. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Ευχαριστώ τους ατζέντηδες, που με πίστευαν και μου έδιναν κίνητρο, που δε με ενοχλούν πολύ. Αυτή είναι μόνο η αρχή για μένα, στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου έχει πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος» είπε με δάκρυα στα μάτια ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος για το 2019.

Η είδηση της ανάδειξης του Αντετοκούνμπο ως κορυφαίου μπασκετομπολίστα στο ΝΒΑ είναι πρώτο θέμα συζήτησης κι ως εκ τούτου είναι και το Νο 1 trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και η εν Ελλάδι πολιτική ηγεσία, έσπευσε να συγχαρεί τον Αντετοκούνμπο, να τον ευχαριστήσει και να του ευχηθεί εις ανώτερα. Δεν θα μπορούσαμε και εμείς παρά να υποκλιθούμε…

«Μπράβο» από Τσίπρα

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω Τwitter, από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποθεώνει τον άσο τον Μιλγουόκι Μπακς, που αναδείχθηκε MVP της σεζόν στο ΝΒΑ.

 

 

Υπόκλιση κι από Μητσοτάκη

 

 

Συγχαρητήρια από Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανήρτησε στα social media συγχαρητήριο μήνυμα για την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ για τη σεζόν που πέρασε.  

 

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για Αντετοκούνμπο

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας δέχτηκε ο «Greek Freak», για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, την ανάδειξή του σε MVP στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει το ήθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σημειώνει πως με την λαμπρή πορεία του κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Χιούστον Ρόκετς: MV… who?

Οι Χιούστον Ρόκετς έδωσαν συγχαρητήρια στον MVP χωρίς να αναφέρουν το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τόνισαν πως διαφωνούν και ήθελαν τον Τζέιμς Χάρντεν.

 

 

 

Έφτιαξε βίντεο η Nike

O Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα ο MVP του ΝΒΑ και η Nike ετοίμασε ένα βίντεο ειδικά για τον Γιάννη και για το μαγικό του ταξίδι μέχρι την κορυφή!

«Είναι τρελό μόνο μέχρι να τα καταφέρεις» αναφέρεται στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

 

Το bleach report έδωσε… ρέστα

 

Η αποθέωση από το NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κερδίζει βραβείο του MVP, αφού πρώτα είχε κατακτήσει και αυτό του πιο βελτιωμένου παίκτη του «μαγικού κόσμου»!

 

Οι Μπακς για το δικό τους παιδί

Το CNN

 

Το Time

To ESPN

 

Η συνέντευξη στον εκκεντρικό Κρεγκ Σάγκερ

 

Αποθέωση από την αρχηγό των ΗΠΑ

Η Κάρλι Λόιντ που ηγείται των εντυπωσιακών Αμερικανίδων στο φετινό Μουντιάλ των Γυναικών στη Γαλλία, αποθέωσε τη νοοτροπία του Γιάννη Αντετοκούνμπο βλέποντας τη συγκινητική ομιλία του Greek Freak μετά την ανάδειξή του ως MVP της σεζόν στο NBA. https://twitter.com/CarliLloyd/status/1143405463586971648?s=20

Άλλωστε, είναι απλά, ένα παιδί από τα Σεπόλια…

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Open TV

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria