Μετά τις εκλογές του Ιουλίου θα εκδοθεί νέο ομόλογο - OlaDeka

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου θα εκδοθεί νέο ομόλογο

Υποχώρηση έως και στο 2,5% «βλέπουν» οι αναλυτές για την απόδοση του 10ετούς εάν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές.

H νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα στραφεί για δανεισμό από τις αγορές με έκδοση νέου ομόλογο, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr, «δεν υπάρχει βιασύνη, ούτε κανείς λόγος να εκδώσει ομόλογο ο ΟΔΔΗΧ πριν την εκλογές». Το βασικό ζητούμενο είναι, φυσικά, η μείωση του κόστους δανεισμού, ήτοι το κουπόνι του ομολόγου, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στο ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όπως διεφάνη στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η απόδοση του 10ετούς μπορεί να υποχωρήσει έως και στο 2,5% στην περίπτωση του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης στις 8 Ιουλίου -σενάριο που μειώνει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης του ελληνικού Δημοσίου από τις αγορές.

Πράγματι, από το 3,36% που ήταν η απόδοση του 10ετούς τις παραμονές των Ευρωεκλογών, υποχώρησε στο 3,14% εχθές Τετάρτη και αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση όσο οι αγορές προεξοφλούν την αλλαγή κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, το κόστος δανεισμού έχει υποχωρήσει κατά 126 μονάδες βάσης (1,26 ποσοστιαίες μονάδες), καταγράφοντας δραστική αποκλιμάκωση:

Bond

Ο σχεδιασμός της νέας έκδοσης προβλέπει επταετές ομόλογο, με το Δημόσιο να έχει δεσμευτεί για την άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria