«Εμφύλιος» στην Υγεία: Επίθεση ΕΟΠΥΥ κατά εργαστηριακών γιατρών - OlaDeka

«Εμφύλιος» στην Υγεία: Επίθεση ΕΟΠΥΥ κατά εργαστηριακών γιατρών

Αφορμή το τριήμερο λουκέτο που εξήγγειλαν τα διαγνωστικά κέντρα για το διάστημα 23-25 Μαΐου

Στην αντεπίθεση περνά η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα το οποίο θα μπει σε όλη τη χώρα στις 23, 24 και 25 Μαΐου.

Ο κλάδος για πρώτη φορά σύσσωμος κλείνει για τρεις ημέρες όλες τις διαγνωστικές μονάδες, ζητώντας να καταργηθούν τα υπέρογκα χαράτσια που φθάνουν ακόμη και το 70% των εισοδημάτων (rebate και claw back).

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετά από αρκετές ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της τριήμερης κινητοποίησης, με ανακοίνωσή του διαμηνύει στον κλάδο ότι η ενέργεια αυτή θα έχει συνέπειες, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι γίνεται για πολιτικούς λόγους πριν τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπενθυμίζουμε ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας».

Ωστόσο, ο κ. Πλαγιανάκος σημειώνει ότι ο Οργανισμός «προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους. Ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στο τριήμερο λουκέτο συμμετέχουν τόσο τα μικρά εργαστήρια των γιατρών σε όλη τη χώρα, όσο και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, ενώ υπάρχει και κοινή συντονιστική επιτροπή.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria