Εκλογές 2019: Η τετραπλή κάλπη δείχνει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών - OlaDeka

Εκλογές 2019: Η τετραπλή κάλπη δείχνει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών

Τα επιτελεία ετοιμάζονται για τα εκλογικά αποτελέσματα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους

Περίπου 48 ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης της Κυριακής 26ης Μαΐου (αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές) επανέρχεται στο τραπέζι το σενάριο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.  Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, έσπευσε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ να στείλει το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι σε περίπτωση ήττας του κυβερνώντος κόμματος, όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εντός του Ιουνίου ενδέχεται οι πολίτες να κληθούν εκ νέου στις κάλπες για να εκλέξουν σύνθεση Βουλής.

«Mε οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουμε σε μία συζήτηση η οποία δεν μπορώ να πω πού θα καταλήξει, αλλά τελικά όλα θα κριθούν στις εθνικές κάλπες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα έρχεται λίγα 24ωρα μετά τον υπαινιγμό του στενού του συνεργάτη και υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη περί πρόωρων εκλογών. «Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική» είχε αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στα Ιωάννινα.

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου είχε ρίξει το γάντι στον πρωθυπουργό.  «Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, όπως είμαι βέβαιος, πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε 4 εβδομάδες. Ο πρώτος είναι γιατί το είπε ο ίδιος. Ο ίδιος είπε ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Χάνει, φεύγει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μας χωρίζουν τέσσερις μήνες από το απώτατο όριο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πρέπει η χώρα να ζήσει τέσσερις μήνες ταλαιπωρίας; Για να περάσει ο κ. Τσίπρας ένα καλοκαίρι πολυτέλειας; Μπορεί να το κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα έχει μπόλικο χρόνο να ξεκουραστεί αν νιώθει κουρασμένος. Σηκώνω το γάντι, ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και να έχουμε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο εκλογικός μηχανισμός είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα στο θέμα της επικοινωνιακής στρατηγικής τους, από την Πειραιώς παραπέμπουν σε ότι είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2014 έπειτα από τη νίκη με διαφορά 3,8% στις ευρωεκλογές. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια σημείωνε ότι «απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο».

Μάλιστα μετά το τέλος της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έστελνε μήνυμα στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, και να «μην διανοηθεί» να διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και επίτροπο στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Γεννηματά προς Τσίπρα: Σας περιμένουμε για ημερομηνία εθνικών εκλογών

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με γραπτή της δήλωση, απάντησε σε πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να ορίσει άμεσα ημερομηνία εκλογών.

«Στον πανικό του ο κ. Τσίπρας αφού δεν έπιασαν τα πενηντάρικα, βάζει δήθεν δίλημμα εκλογών. Νομίζει ότι εκβιάζει. Στην πράξη, δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους πολίτες να τον καταψηφίσουν. Ένα λόγο παραπάνω να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Ορίστε απόψε κ. Τσίπρα ημερομηνία εθνικών εκλογών. Σας περιμένουμε».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria