Απόζαρι: Θεία Λειτουργία στους Ταξιάρχες για τον Νεομάρτυρα Ιωάννη – Νούλτσο του Καστοριέως

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Απόζαρι: Θεία Λειτουργία στους Ταξιάρχες για τον Νεομάρτυρα Ιωάννη – Νούλτσο του Καστοριέως

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Απόζαρι το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, προκειμένου η τοπική μας Εκκλησία να τιμήσει την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου του Καστοριέως που τον κρέμασαν στις 27 Απριλίου 1696 στη λεύκα της Καστοριάς, κρατώντας την ομολογία του ονόματος του Χριστού.

Ήδη αναμένεται από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η επίσημη αναγγελία αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας αυτών των Αγίων Νεομαρτύρων που έσωσαν πραγματικά τον τόπο μας από την ισλαμοποίηση.

Γι’ αυτούς τους Νεομάρτυρες αναφέρεται στους κώδικες της Μητροπόλεώς μας και ο ευπαίδευτος Μητροπολίτης Διονύσιος Μάντουκας, τονίζοντας πώς μετά το μαρτύριό τους έγινε «καλοσύνη» στους Χριστιανούς, δηλαδή σταμάτησαν οι διωγμοί.

Οφείλουμε, λοιπόν, να τους τιμήσουμε τα δύσκολα αυτά χρόνα για την πατρίδα μας και να τους έχουμε ως πρότυπα αντιστάσεως στη ζωή μας ενάντια στην αποθρησκειοποίηση του τόπου μας, στην εκκοσμίκευση και στην παγκοσμιοποίηση.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια