Το πιο κομβικό ματς για τον Α.Σ. Καστοριάς στο Μαρούσι – Pre game ανάλυση και στατιστικά - OlaDeka

Το πιο κομβικό ματς για τον Α.Σ. Καστοριάς στο Μαρούσι – Pre game ανάλυση και στατιστικά

Με το πέρας της 11ης αγωνιστικής ο Α.Σ. Καστοριάς να διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος της Α2

Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες διαγράφουν ο Α.Σ. Καστοριάς και ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, οι οποίοι τίθενται αντιμέτωποι αύριο Σάββατο το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά 

Του Νίκου Καραμανλή

Οι «γουναράδες» με 7 νίκες σε 11 ματς για την Α2 φιγουράρουν στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Αθηναίοι με μόλις τέσσερις κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το συγκρότημα του Νίκου Καραγιάννη δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, προέρχεται από καλές εμφανίσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν από 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς (τρεις στη σειρά), ενώ η κατάκτηση ενός ακόμη ροζ φύλλο αγώνα το Σάββατο θα εδραιώσει την ομάδα στα υψηλά στρώματα του δεύτερου τη τάξη πρωταθλήματος του ελληνικού μπάσκετ. Και εδώ που τα λέμε η ευκαιρία αυτή δε πρέπει να χαθεί, καθώς οι Καστοριανοί δεν υστερούν έναντι των αντιπάλων τους, ενώ και το πρόγραμμα φαντάζει ιδανικό (ακολουθούν δύο «κολλητά» εντός έδρας παιχνίδια με Απόλλων Πατρών και Ερμή Αγιάς) ούτως σώστε να συνεχιστούν οι «υψηλές πτήσεις».

Προφανώς όμως για να «αποδράσει» η ομάδα μας από την πρωτεύουσα με τους δύο βαθμούς στις αποσκευές της, απαιτείται σοβαρότητα, μεγάλη συγκέντρωση, και επ’ ουδενί υποτίμηση του αντιπάλου (βλέπε Μαρούσι – Ηρακλής). Οι «κιτρινόμαυροι» άλλωστε πέραν των αγωνιστικών, αξίζουν το σεβασμό όλων, καθώς είναι ένας σύλλογος που έχει γράψει «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να σταθεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Το ρόστερ όμως και ετούτη τη χρονιά δε προδιαθέτει για οτιδήποτε άλλο πέραν της σωτηρίας: «Θέλουμε τουλάχιστον να φτάσουμε στις 15 νίκες, που πέρυσι είχαν δώσει απευθείας παραμονή», είχε δηλώσει προ ολίγων μηνών ο κόουτς του συλλόγου Κώστας Κεραμιδάς. Ο 53χρονος Αθηναίος τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει από τα «πέτρινα χρόνια» της Γ’ Εθνικής, ένα αξιόμαχο σύνολο, μία νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο, η οποία δε παραδίδεται εύκολα, που μάχεται σε όλα τα ματς και που αν θέλει κάποιος να επικρατήσει στο παρκέ θα πρέπει να «ματώσει». Κύριο στοιχείο της φετινής ομάδας η παραγωγική επίθεση (5η καλύτερη), αλλά και η… ιδιαίτερα ευάλωτη άμυνα (2η χειρότερη).

Υγ: Το Μαρούσι πετυχαίνει στο σπίτι του 83,58 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ η ομάδα μας εκτός Καστοριάς 68,2. Ψυχρά και με βάση τους αριθμούς αν υποθέσουμε ότι θα κινηθούμε στα ίδια επιθετικά επίπεδα, θα πρέπει οι καλαθοσφαιριστές μας να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να «κατεβάσουνε» τους γηπεδούχους κάτω των 68 πόντων (μόλις 5 ομάδες το κατάφεραν αυτό σε σύνολο 16 εντός έδρας παιχνιδιών μέσα στο 2018, η μία από δαύτες μάλιστα ήταν η ομάδα μας στην περσινή ήττα με σκορ 65-55)…

Υγ1: Ένα εύστοχο τρίποντο των παικτών του Αμύντα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του «Πλάτωνα», ήταν η αιτία ο Α.Σ. Καστοριάς να διαθέτει με το πέρας της 11ης αγωνιστικής την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (757 πόντους παθητικό).

Υγ2: Όταν ανέφερα στην αρχή περί «εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες» των ομάδων, τούτο πιστοποιείται κι από τους αριθμούς… Η Καστοριά μετρά 7 νίκες και τέσσερις ήττες, προέρχεται από 3 ροζ φύλλα αγώνα στη σειρά και έχει ρεκόρ 4-1 στα 5 τελευταία ματς, ενώ το Μαρούσι μετρά τέσσερις νίκες και 7 ήττες, προέρχεται από τρεις αποτυχίες στη σειρά και έχει ρεκόρ 1-4 στα 5 τελευταία ματς.

Υγ3: Μία πιθανή νίκη των «γουναράδων» το Σάββατο θα είναι η 4η συνεχόμενη, γεγονός που αν επιτευχθεί θα είναι η 1η φορά για την Α2 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Υγ4: Το Μαρούσι είναι η ομάδα με τα περισσότερα εντός έδρας ματς (7), ενώ όλες του οι νίκες (4) σημειώθηκαν στην έδρα του.

Υγ5: Ο Γιάννης Βαβάτσικος τη σεζόν 2010-11 σε ηλικία 20 ετών, αγωνίστηκε με την φανέλα του Γ.Σ. Αμαρουσίου στην Α1 κατηγορία. Προπονητής του εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου, την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα (2001), ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Υγ6: Δύο από τις μεγαλύτερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με την Καστοριά και το Μαρούσι. Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος γκαρντ μπορεί μέχρι τα 19 του να αγωνιζόταν στο Γ.Σ. Λάρισας, από το καλοκαίρι όμως του 2001 έως το 2005 βρέθηκε στα βόρεια προάστια όπου με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» «έφτιαξε» το όνομά του.

Υγ7: Ο 20χρονος μικρόσωμος γκαρντ (1,83 μ.) Ορφέας Στασινός ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Αμαρουσίου και ο δανεικός από την ΑΕΚ 18χρονος σέντερ (2,08 μ.) Μάνος Χατζηδάκης, συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Από KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria