Μόσχα: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα - OlaDeka

Μόσχα: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, βρέθηκε η αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.

Παρουσία των αντιπροσωπειών τέθηκαν επίσης επί τάπητος οι προοπτικές συνεργασίας για συνεργασία στα μέτωπα της τεχνολογίας, των υποδομών και στην γεωργία, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα πιθανά σχέδια που επεξεργάζονται Αθήνα και Μόσχα είναι η επέκταση στην Ελλάδα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Αποτέλεσμα εικόνας για turkstream

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TASS ότι η ενεργειακή συνεργασία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στις ελληνορωσικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλογο με την Ε.Ε. αναφορικά με το θέμα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω ελληνικού εδάφους σε άλλες χώρες της ΕΕ».

 

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα στο Κρεμλίνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.

«Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας».

«Καλώς σας βρήκαμε κύριε Πρόεδρε», είπε ο κ. Τσίπρας ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισήμισι χρόνια.

«Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», για να προσθέσει ότι «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή».

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria