Σνίτσελ χοιρινά με υπέροχη σάλτσα μανιταριών - OlaDeka

Σνίτσελ χοιρινά με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμα σνίτσελ με τραγανή κρούστα και χυμώδες μαλακό χοιρινό κρέας στο τηγάνι περιχυμένα με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών Μαδέρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, και όχι μόνο, με πατατούλες φούρνου ή τηγανιτές. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τα σνίτσελ
  • 4 κομμάτια χοιρινά τρανς (160 γρ. περίπου το καθένα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μέτρια αυγά, καλά χτυπημένα
  • 2 – 2½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη ή 1½ – 2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (2-3 ημερών ψωμί χτυπημένο σε ψίχουλα στο μούλτι)
  • ελαιόλαδο ραφινέ ή ηλιέλαιο (που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίας) για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα μανιταριών
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 70 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού ή κότας (1/3 από ένα ζωμό ψυγείου σε ζεστό νερό)
  • 300 ml κρασί Madeira ή εναλλακτικά 200 ml μαυροδάφνη+100 ml Metaxa 5*
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σνίτσελ: Έχετε ζητήσει από το χασάπη σας να “χτυπήσει” ισόπαχα τα κομμάτια χοιρινού σε πάχος λίγο λιγότερο από μισό εκατοστό. Αν δεν σας το έχει χτυπήσει ο χασάπης τότε το βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ή μεμβράνες και το χτυπάτε με σφυρί για να πλατύνει και λεπτύνει σε πάχος μισό εκατοστό περίπου. Αλατοπιπερώνετε καλά τα χτυπημένα κομμάτια και από τις 2 πλευρές.
  2. Παίρνετε 3 φαρδιά μπολ. Στο πρώτο ρίχνετε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά και στο τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά ή τα ψίχουλα ψωμιού. Βουτάτε ένα κομμάτι κρέατος πρώτα στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά και από τις 2 πλευρές, και μετά το τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  3. Στη συνέχεια το βουτάτε στα χτυπημένο αυγά και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας σε κάθε στάδιο να καλύπτεται τελείως και από όλες τις πλευρές. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 σνίτσελ και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Ρίχνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ύψος 1-1½ εκ. που να καλύπτει τουλάχιστον μέχρι τη μέση τα σνίτσελ και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τηγανίζετε το κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό-ροδαλό χρώμα και γίνει τραγανή η κρούστα του.
  5. Μην αναποδογυρίζετε τα σνίτσελ μέσα στο λάδι πολλές φορές γιατί θα μαλακώσει η κρούστα τους και ρουφήξουν πολύ λάδι και επίσης μην τα τρυπήσετε καθόλου με πιρούνι γιατί θα χάσουν τα υγρά τους. Τα βγάζετε με τσιμπίδα από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα διατηρείτε ζεστά.
  6. Για τη σάλτσα μανιταριών: Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες. Διαλύετε στο ζεστό νερό το ζωμό βοδινού ή κότας και ετοιμάζετε και όλα τα άλλα υλικά θα θα χρειαστείτε για τη σάλτσα σας.
  7. Σε ένα τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά τα 30 γρ. από το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντάς τα συχνά για περίπου 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο πρώτο λεπτό θ’ απορροφήσουν το βούτυρο αλλά στη συνέχεια θα αρχίσουν να το αποβάλλουν μαζί με τα υγρά τους. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μπολ.
  8. Στο ζεστό τηγάνι με όσο από το βούτυρο έχει μείνει προσθέτετε και τα υπόλοιπα 40 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, ρίχνετε τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να έχετε μια πάστα βουτύρου. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια λεία σχετική πηχτή σάλτσα.
  9. Προσθέτετε σταδιακά το κρασί ανακατεύοντας διαρκώς για 2-3 λ ή μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει ελαφρώς η σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μανιτάρια με τους ζωμούς τους από το μπολ και τα ανακατεύετε με τη σάλτα για 1-2 λ περίπου να ζεσταθούν καλά.
  10. Σερβίρετε ζεστά τα σνίτσελ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου (συνταγή εδώ) και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria