Καστορία: Σε κλίμα κατάνυξης η Αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστορία: Σε κλίμα κατάνυξης η Αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΚαστοριάς.

Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Κληρικών και των Διακόνων του, αλλά και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του θαυματουργού Αγίου Παϊσίου και να εναποθέσουν τα αιτήματά τους στον νεοφανή Αγιορείτη Άγιο.

 Να σημειώσουμε ότι σε πολλές Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καστοριάς, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Μακεδονίας μας, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία τιμώντας τον Άγιο Παΐσιο.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον θαυματουργό Άγιο Παΐσιο, ο οποίος είναι η παράκλησις και η καταφυγή χιλιάδων χριστιανών. Και το μήνυμά του σήμερα είναι πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της παρούσης ζωής θα πρέπει να έχουμε πίστη στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, σημείωσε ο κ. Σεραφείμ.

Κι ευχήθηκε να μεταφέρει ο Άγιος Παΐσιος γοργώς τα αιτήματα των καρδιών μας στο θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης, και να βρίσκεται φύλακας και οδηγός σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.

Agios_Paisios001 Agios_Paisios002 Agios_Paisios003 Agios_Paisios004 Agios_Paisios005 Agios_Paisios006 Agios_Paisios007 Agios_Paisios008 Agios_Paisios009 Agios_Paisios010 Agios_Paisios011 Agios_Paisios012 Agios_Paisios013 Agios_Paisios014 Agios_Paisios015 Agios_Paisios016 Agios_Paisios017 Agios_Paisios018Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια