Κορμός παγωτό με Nutella και Ferrero rocher - OlaDeka

Κορμός παγωτό με Nutella και Ferrero rocher

Ένας υπέροχος σπιτικός κορμός με εξαιρετικά τραγανή βάση με σοκολατένια δημητριακά και Nutella,γέμιση με παγωτό επιλογής σας, γαρνιρισμένος με σοκολατάκια Ferrero rocher και έξτρα Nutella. Μια εύκολη και απλή στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη υφή, γεύση αλλά και εμφάνιση όποιον το δοκιμάσει.

kormos-1

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 600 γρ. δημητριακά σοκολάτας (όπως Coco Pops Chocos ή Coco Pops ή άλλα επιλογής σας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο λιωμένο
  • Για το παγωτό:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. Nutella  + 4 κ.σ. επιπλέον Nutella (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας), καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την επικάλυψη:
  • 20 σοκολατάκια Ferrero rocher
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. Nutella (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας), λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βάζετε τα δημητριακά σοκολάτας σε μίξερ με μαχαίρια ή σε μπλέντερ, ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν (όχι τελείως σε σκόνη). Εναλλακτικά βάζετε τα δημητριακά σε τσάντα poly bag, τα ψιλοθρυμματίζετε με πλάστη, τα μεταφέρετε σε μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  2. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 15×25 εκ. και τη στρώνετε καλά με ένα φύλλο λαδόκολας (από τη μεγάλη πλευρά του κέικ) φροντίζοντας η λαδόκολα να προεξέχει και από τις 2 πλευρές. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και με την ανάποδη ενός ποτηριού το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση, πιέζοντάς το προς τη βάση να πυκνώσει. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώνει η βάση μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις 4 κ.σ. Nutella και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”, να κάνει πτυχές και να “στέκεται. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση δημητριακών και τη στρώνετε ομοιόμορφα.
  4. Παίρνετε τα 300 γρ. Νutella και αν δεν είναι αρκετά μαλακή για να τη χειριστείτε τη βάζετε για 10-15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων να γίνει ελαφρώς ρευστή. Τη ρίχνετε με ζικ ζάκ σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη σαντιγί και με ένα μαχαίρι την απλώνετε επιφανειακά στριφογυρίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια της σαντιγί. Βάζετε τη φόρμα στη κατάψυξη για να παγώσει η βάση και η γέμιση για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για 1 βράδυ.
  5. Για την επικάλυψη: Καβουρδίζετε ελαφρώς τα φουντούκια, χωρίς λιπαντική ουσία, σε τηγάνι ή στο φούρνο και μόλις κρυώσουν τα ψιλοθρυμματίζετε. Λιώνετε τη Nutella σας στο φούρνο μικροκυμάτων ελέγχοντάς της ανά 6-8 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ρευστή. Τα αφήνετε στην άκρη.
  6. Ξεφορμάρετε το κορμό-παγωτό σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε με ένα κουταλάκι από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, περίπου τα 3/4 της ποσότητας της λιωμένης Nutella. Πάνω από τη Nutella στρώνετε σε 1 σειρά όσα Ferrero rocher χωράνε, τα ραντίζετε με 1-2 κ.γ. λιωμένη Nutella, από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα Ferrero rocher και τα ραντίζετε με το κουταλάκι με την υπόλοιπη λιωμένη Nutella. Κόβετε το κορμό σας σε μερίδες και σερβίρετε!

Σημείωση: Αν θέλετε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο μπείτε στη πηγή της συνταγής: εδώ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria