Η Καστοριά στις πόλεις που φιλοξενούν προπονητικά προγράμματα Special Olympics

Αρχική » Αθλητικά » Η Καστοριά στις πόλεις που φιλοξενούν προπονητικά προγράμματα Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas μεγαλώνουν.

Στις πολυάριθμες πόλεις της Ελλάδας που πλέον φιλοξενούν προπονητικά προγράμματα των Special Olympics προστέθηκε και η πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.

Τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς δημιούργησαν προπονητικό πρόγραμμα Special Olympics. Συντονίστρια των Special Olympics Hellas Ν. Καστοριάς ορίστηκε η κυρία Αριστούλα Ζάγκα, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

 

Το Προπονητικό Πρόγραμμα ξεκινά με το άθλημα του Κανόε-Καγιάκ με εθελοντή – προπονητή τον κύριο Γιώργο Πισμίρη. Στόχος του προγράμματος το επόμενο διάστημα είναι η ανάπτυξη και άλλων αθλημάτων όπως: Ποδόσφαιρο, Στίβος, Τζούντο, Καλαθοσφαίριση.

 

Τα Special Olympics δεν θα υπήρχαν σήμερα, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των εθελοντών και προπονητών. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους. Οι εθελοντές – προπονητές των Special Olympics Hellas είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση ή/και εμπειρία στην Ειδική Αγωγή ή στο άθλημα.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics έχουν άτομα με νοητική αναπηρία και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή άλλες συναφείς αναπηρίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή αθλητών στο τμήμα του Κανόε Καγιάκ καθώς και εθελοντών-προπονητών μπορείτε να απευθύνεστε στη κυρία Αριστούλα Ζάγκα κιν. 6949797164 & στη κυρία Χρυσούλα Κολλήγα κιν. 6948064980 καθώς και στο e-mail  του Προγράμματος [email protected]

Special Olympics Hellas

 

Τα Special Olympics Hellas είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο που παρέχει σε άτομα με διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες.

 

Τα Special Olympics Hellas συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

 

Κάνοντας πράξη τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας που αφορούν την αποκέντρωση και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της περιφέρειας για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία, έχουμε ξεκινήσει από το 2016 και πάντα σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη δημιουργία περιφερειακών προπονητικών  προγραμμάτων Special Olympics σε όλη τη Χώρα.

 

www.specialolympicshellas.gr | www.facebook.com/specialolympicshellas | www.instagram.com/sohellas

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια