Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού με τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό - OlaDeka

Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού με τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό

Χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, η οποία είχε ζητηθεί πριν τέσσερις μήνες από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αντικείμενο συζήτησης την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Βογατσικού.

Στην ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση διάρκειας μίας ώρας ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Δήμου Άργους Ορεστικού, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του. Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε, ήταν η πρώτη φορά που ο Υπουργός Παιδείας ενημερωνόταν για τη συγκεκριμένη πρόταση, παρά το γεγονός ότι πλήρης φάκελος αυτής είχε αποσταλεί τουλάχιστον τρεις φορές στους υπηρεσιακούς του υφισταμένους.

Η ευαρέσκεια του κ. Υπουργού εκφράστηκε με την καινοτόμο πρότασή του να συνδυαστεί η προοπτική ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό παράλληλα με τη μετατροπή των κατασκηνώσεων του Βογατσικού σε έναν πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας θεσμό μουσικών κατασκηνώσεων ως κέντρο αναφοράς όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Επιπρόσθετα υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών δράσεων και δομών που σχετίζονται με τα παραπάνω.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατέθεσε τόσο την ομοθυμία της τοπικής κοινωνίας, αίτημα της οποίας άλλωστε υπήρξε η πρόταση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, όσο και την αντικειμενική δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου προωθημένου πολιτισμικού, εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού εγχειρήματος.

Η επιτυχημένη από κάθε άποψη συνάντηση των δύο θεσμικών παραγόντων έληξε με την αμοιβαία υπόσχεση για την άμεση συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ τους με άξονα την εδραίωση και ανάπτυξη των απαιτούμενων δομών που θα βελτιώσουν στο μέγιστο τη μουσική παιδεία του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria