Εργασία: Προσλαμβάνονται 390 εποχικοί σε δήμους και ερευνητικούς οργανισμούς

Αρχική » Ελλάδα » Εργασία: Προσλαμβάνονται 390 εποχικοί σε δήμους και ερευνητικούς οργανισμούς

Σε 390 ανέρχονται οι θέσεις εποχικού προσωπικού που θα καλυφθούν σε δήμους, νοσοκομεία, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και σε ερευνητικούς οργανισμούς.

Παράλληλα, σε πρώιμο επίπεδο έγκρισης βρίσκονται 50 θέσεις εποχικών με οκτάμηνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης. Οπως, μάλιστα, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, «έχουν εγκριθεί τα προσόντα και έχουν ορισθεί οι απαραίτητες ειδικότητες», ενώ εκτιμά ότι οι προσλήψεις θα έχουν γίνει «έως τα μέσα Απριλίου».

 Οσο για τους διαγωνισμούς που «τρέχουν» σε δήμους είναι 19, ενώ η διάρκεια απασχόλησης κυμαίνεται από τρεις έως 12 μήνες. Τις θέσεις θα καταλάβουν προσωπικό καθαριότητας, βοηθητικό προσωπικό, χειριστές μηχανημάτων έργων, δενδροκηπουροί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, διαμεσολαβητές και επισκέπτες υγείας για τα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και καθηγητές μουσικής και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, έως τις 23 Φεβρουαρίου δέχονται αιτήσεις οι Παιδικοί Σταθμοί Ανω Λιοσίων και οι δήμοι Κηφισιάς, Σοφάδων και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενώ έως τις 24 του μήνα οι δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παρανεστίου και Αποκορώνου.

Στις 25 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία στον δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ στις 28 στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναυπάκτου, Πύργου, Νέστου, Βέροιας και Ηλιούπολης.

Εως την 1η Μαρτίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στο δήμο Καλυμνίων, ενώ την επομένη, 2 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στο δήμο Παλλήνης.

Νοσοκομεία
Με 104 νέους εποχικούς συνεργάτες θα ενισχυθούν πέντε νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι περισσότερες θέσεις -44 συνολικά- αντιστοιχούν στο ΓΝ Κέρκυρας, εκ των οποίων 41 για Καθαριστές και τρεις για Τραπεζοκόμους. Το ΓΝ Κομοτηνής Σισμανόγλειο θα προσλάβει 43 άτομα και, συγκεκριμένα, 29 Καθαριστές, οκτώ Φύλακες, πέντε Τραπεζοκόμους και έναν Βοηθό Μάγειρα.

Στα νοσοκομεία Γενικό Λαϊκό,   Γενικό Κορίνθου και Γενικό Λακωνίας θα καλυφθούν 26, έντεκα και εννέα θέσεις προσωπικού Φύλαξης, αντιστοίχως, ενώ στο ΓΝ Αχαΐας τις 14 προκηρυγμένες θέσεις θα καταλάβουν εννέα Φύλακες, τρεις Τραπεζοκόμοι και δύο Λαντζιέρηδες. Επιπλέον, σε 103 ανέρχονται οι θέσεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που προκήρυξε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Εφορείες Αρχαιοτήτων
Στο μεταξύ, αιτήσεις υποβάλλονται για εννέα θέσεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Κεφαλληνίας, Λέσβου και Ηρακλείου για Ειδικευμένους εργάτες, Αρχαιολόγους, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Τοπογράφους, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για 16 θέσεις Φυλάκων.

Το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας θα προσλάβει τέσσερις πτυχιούχους Πληροφορικής, ενώ το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» θα καλύψει τρεις θέσεις, εκ των οποίων δύο για πτυχιούχους Πληροφορικής και μία για απόφοιτο Λυκείου.

Το Ινστιτούτο Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης προκήρυξε, για το σχολικό έτος 2016-2017, θέσεις για Συμβούλους Ψυχολόγους και Συμβούλους Σταδιοδρομίας, καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια