Σύλληψη πέντε αλλοδαπών στην Καστοριά για έξι κλοπές που διέπραξαν σε Καστοριά και Τρίκαλα - OlaDeka

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών στην Καστοριά για έξι κλοπές που διέπραξαν σε Καστοριά και Τρίκαλα

ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, συνολικά έξι (6) περιπτώσεις κλοπής που διέπραξαν σε καταστήματα γουναρικών και ειδών ρουχισμού, σε Καστοριά και Τρίκαλα.

Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στο ποσό των έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων (11.900) ευρώ.

Συνελήφθησαν, χθες (04.12.2016) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) άνδρες και τρείς (3) γυναίκες ηλικίας από 20 έως 53 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν είδη ρουχισμού και γουναρικών, την κατοχή των οποίων οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Ακολούθως, από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική οργάνωση και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. Κατά το χρονικό διάστημα από την 02.02.2016 έως και την 04.12.2016 διέπραξαν συνολικά έξι (6) κλοπές σε καταστήματα της Καστοριάς και των Τρικάλων αφαιρώντας γουναρικά και είδη ρουχισμού.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού εισέρχονταν σε καταστήματα στις πόλεις της Καστοριάς και των Τρικάλων, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν, γουναρικά και είδη ρουχισμού.

Κατασχέθηκαν:

  • 37 είδη ρουχισμού και γουναρικών,
  • χρηματικό ποσό -200- ευρώ και -11.100- λέκ Αλβανίας,
  • 1 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και
  • 6 κινητά τηλέφωνα.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

sullipsi-kastoria-foto-5-12-2016

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria