Το Pre game της 8ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το Pre game της 8ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς

Μάτια» για δύο ματς έχει η 8η «στροφή» της φετινής σεζόν: «Μέγας Αλέξανδρος» Καλλιθέας- Καστοριά και «Αστραπή» Μεσοποταμίας- «Ηρακλής» Πολυκάρπης

Αν και το φετινό πρωτάθλημα έχει ακόμα να … φάει πολλά ψωμιά, όντας μόλις διανυθεί επτά αγωνιστικές, εντούτοις, στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει, ήδη, ξεκαθαρίσει το «τοπίο», με τέσσερις από το σύνολο των ομάδων της α’ κατηγορίας να έχουν δείξει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές τους και να δημιουργούν κλίμα ανταγωνιστικό και, πάνω απ’ όλα, ελκυστικό.
Το ανταγωνιστικό, λοιπόν, κλίμα που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, στην 8η αγωνιστική που επίκειται για το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται αυτό να «φουντώσει», μιας και στο πρόγραμμά της η συγκεκριμένη «στροφή» της τρέχουσας σεζόν περιέχει δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια, που δεν είναι άλλα από τις αναμετρήσεις μεταξύ των τεσσάρων «μνηστήρων» του φετινού τίτλου.
Παίρνοντας, εν προκειμένω, να αναλύσουμε το καθένα από τα δύο ντέρμπι ξεχωριστά και ξεκινώντας από τον αγώνα του «Μέγα Αλέξανδρου» με την Καστοριά, να θυμίσουμε πρώτα, ότι οι «ερυθροκίτρινοι» του Διονύση Λίτσκα έκαναν το 7Χ7 και ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» του τίτλου, διανύοντας, παράλληλα, περίοδο «παχιών αγελάδων». Έτσι, θα κατέβουν σε αυτή την αναμέτρηση του Σαββάτου (3 μ.μ.), με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» του Θόδωρου Βόλτση με την … πλάτη στον τοίχο, καθότι με μια ενδεχόμενη ήττα τους θα μείνουν έξι ολόκληρους πόντους πίσω από την κορυφή.
Το παιχνίδι αυτό, λοιπόν, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην πορεία που χαράσσουν οι δύο ομάδες στη φετινή σεζόν, ενώ από το αποτέλεσμά του, γεγονός είναι, ότι θα κριθούν πολλά αναφορικά με το ποια από τις δύο θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ως προς το κυνήγι του τίτλου.
Ωστόσο, βέβαιο είναι, ότι αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν τη δυναμική να κάνουν η μία στην άλλη τη … ζημιά, ενώ από την άλλη, όμως, επίσης, σίγουρο είναι, πως το «διαγώνισμα» που θα κληθούν να δώσουν, αυτό θα έχει δύσκολο περιεχόμενο στις «ασκήσεις» που θα πάρουν στα χέρια τους, ή καλύτερα, στα πόδια τους.
Σε αυτό, τέλος, το ματς- ντέρμπι μεταξύ των δύο πολύ καλών ομάδων της πόλης, όπως προαναφέρθηκε, η Καστοριά θα μπει στο παιχνίδι με την ψυχολογία στα… ύψη, ελέω των απανωτών και «ηχηρών» νικών της έως σήμερα, ενώ ο «Μέγας Αλέξανδρος» με … λαβωμένη την αυτοπεποίθησή του, εξαιτίας της πρώτης του ήττας (3-1) στην Πολυκάρπη από τον «Ηρακλή» το περασμένο Σάββατο. Εντούτοις, το γεγονός αυτό, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να το εκλάβει κανείς ως πλεονέκτημα των «ερυθροκίτρινων» του Διονύση Λίτσκα, καθότι τα ντέρμπι κρύβουν σχεδόν πάντα «παγίδες» και όποιος δεν έχει τη διορατικότητα να τις δει, τότε, μοιραία, καλείται να … πληρώσει και τη νύφη…
Εμείς, πάντως, ως «ΣΕΝΤΡΑ», ευχόμαστε να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της δυναμικής των δύο ομάδων και ο πολύς κόσμος που αναμένεται να παρακολουθήσει αυτήν την αναμέτρηση να μη μετανιώσει για την επιλογή του να αφιερώσει το δίωρο (3 με 5) του Σαββάτου πηγαίνοντας στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς.
Αν, ωστόσο, μας ρωτήσετε να κάνουμε πρόβλεψη γι’ αυτό το παιχνίδι, ένα θα σας πούμε, ότι δεν θα μας βάλετε να κάνουμε το λάθος να σας προτείνουμε κάποιο σημείο για στοιχηματισμό, γιατί, απλά, αυτό μας είναι εξαιρετικά δύσκολο και, ενδεχομένως, να αποτελέσουμε την αιτία να τα βάλετε μαζί μας αμέσως μετά το ματς. Ως εκ τούτου, μην το αγγίζετε, «no bet».
Η 8η, ωστόσο, αγωνιστική της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δεν περικλείει στο πρόγραμμά της μόνο το ντέρμπι του «Μέγα Αλέξανδρου» με την Καστοριά, αλλά κι ένα ακόμη παιχνίδι με τον χαρακτήρα «ντέρμπι», αυτό που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσοποταμία ανάμεσα στην τοπική «Αστραπή» και τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης, τις ομάδες, δηλαδή, που βρίσκονται μια «ανάσα» από την κορυφή της βαθμολογίας.
Και το συγκεκριμένο, συνεπώς, ματς, χωρίς άλλο, συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα των ανθρώπων που ασχολούνται με το τοπικό μας ποδόσφαιρο, μιας και από το αποτέλεσμά του θα εξαρτηθεί το ποια από τις δύο ομάδες θα ανεβάσει τις «μετοχές» της στο … χρηματιστήριο της Ε.Π.Σ. Καστοριάς και, πάνω απ’ όλα, ποια θα μείνει προσηλωμένη στους υψηλούς στόχους που έχει βάλει για φέτος.
Αμφότερες, βεβαίως, οι ομάδες, έχουν άριστη ψυχολογία, ελέω των μεγάλων νικών που πέτυχαν στην προηγούμενη αγωνιστική και, θα έλεγε κανείς, ότι δεν βολεύονται με το «Χ» στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Έτσι, σίγουρο είναι, ότι θα επιδιώξουν τη νίκη, προκειμένου να μείνουν «ζεστές» αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ εμείς, ως «ΣΕΝΤΡΑ», αυτό που σας προτείνουμε, είναι να το καλύψετε με «διπλή», αποφεύγοντας, όμως, το «Χ».
Αυτά για τα δύο ντέρμπι όμως, γιατί η 8η αγωνιστική ημέρα έχει και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως π.χ., την αναμέτρηση μεταξύ των δύο πολύ φορμαρισμένων ομάδων το τελευταίο χρονικό διάστημα : της «Δόξας» Αμπελοκήπων και του Κάστορα, στο γήπεδο της πρώτης.
Τα δύο εν λόγω συγκροτήματα, που προέρχονται από δύο μεγάλα «τρίποντα» (3-1 με Βογατσικό και 0-5 επί του Παναργειακού η «Δόξα» και 0-5 με Γραμμοχώρια και 5-0 επί του Νταηλάκη ο Α.Ο. Κάστωρ), θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το παιχνίδι με σκοπό να παραμείνουν στον «ασφαλτοστρωμένο» δρόμο που διαβαίνουν τελευταία και ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο ως προς τα δύο αυτά αποτελέσματά τους. Το ότι είναι σε… σε καλό φεγγάρι και οι δύο ομάδες, δεν γεννάται ζήτημα περί αυτού, όμως, οι πιθανότητες νίκης κλίνουν προς την πλευρά των «μαυραετών», καθότι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία σε σχέση με το νεανικό συγκρότημα των «καστόρων» και, ως εκ τούτου, προτείνουμε, με επιφύλαξη, ωστόσο, τον «άσο» σε αυτό το ματς.
Αναφορικά, τώρα, με τον Νταηλάκη, που ακολουθεί στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αυτός, μετά τη βαριά του ήττα (5-0) από τον Κάστορα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, θα φιλοξενήσει στο γήπεδό του τον «Γράμμο» Μαυροχωρίου, ο οποίος προέρχεται από δύσκολη νίκη (2-1) επί της Α.Ε. Γραμμοχωρίων. Για τους «κυανόμαυρους», όμως, του Γιάννη Τσεμπερίδη, που η ψυχολογία τους «ψαλιδίστηκε» στην κόντρα τους με τους «κάστορες», η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αναπτέρωση του ηθικού τους, ωστόσο, να θυμίσουμε, ότι το … σπίτι τους δεν τους «πάει», καθότι σε αυτό «έγραψαν» έως σήμερα μία μονάχα νίκη ((1-0 στο ματς με τα Γραμμοχώρια), με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη σαββατιάτικη κόντρα τους με τους «κυανόλευκους» του Αποστόλη Ρέββα. Το ματς αυτό, επομένως, βάσει των όσων έχει κάνει ο Νταηλάκης στην έδρα του, αλλά και της δυναμικής που εκφράζει τον«Γράμμο» (νεανική ομάδα με ταλέντο), είναι, αναμφίβολα, ανοιχτό για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Έτσι, το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί σε αυτή την αναμέτρηση, είναι οι δύο ομάδες να μοιράσουν εξίσου την «πίτα», γι’ αυτό και προτείνουμε το «Χ».
Η «Ομόνοια» Βογατσικού που ακολουθεί στη βαθμολογία κι έχει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές προσθέσει στο ενεργητικό της μόλις έναν πόντο (3-3 στο Νταηλάκη), θα υποχρεωθεί το Σάββατο να πάει στο Άργος Ορεστικό, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναργειακό, που με νέο προπονητή στον πάγκο του τον Νίκο Τσακάλη, μετά το «διαζύγιο» των «κοκκινόμαυρων» με τον Αντώνη Νικολαίδη, θα επιζητήσει τη νίκη προκειμένου να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον καινούριο επικεφαλής στην τεχνική του ηγεσία και να ξεχάσει γρήγορα την ταπεινωτική ήττα του (0-5) από τη «Δόξα» Αμπελοκήπων το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Το ματς αυτό, λοιπόν, στη λογική ότι ο Νίκος Τσακάλης θα κάνει τα αδύνατα να πάρει η νέα του ομάδα τους τρεις βαθμούς, μας οδηγεί στην κατεύθυνση να προτείνουμε τον «άσο».
Σχετικά, τώρα, με τη «Δόξα» Κορησού, που έπεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αυτή θα υποδεχθεί στο γήπεδό της τις «Ελπίδες» Μεσοποταμίας, οι οποίες «Ελπίδες», όμως, θα παραταχθούν σε αυτό το παιχνίδι με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων, εξαιτίας των τριών αποβολών τους στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Κρόνο. Ως εκ τούτου, η αναμέτρηση αυτή για τους «μαυραετούς» της Κορησού, αποτελεί μοναδική ευκαιρία από πλευράς τους για επιστροφή τους στις επιτυχίες, ενώ, ο «άσος» παίζει ως το πιθανότερο αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι, γι’ αυτό και τον προτείνουμε.
Τέλος, στο Μανιάκοι, τα «ελάφια» του Κλεάνθη Καμπερογιάννη, που αγνοούν το χρώμα του βαθμού από τη 2η αγωνιστική (0-0) με το Βογατσικό στην έδρα τους, θα φιλοξενήσουν τον ανεβασμένο ψυχολογικά και βαθμολογικά Κρόνο, ο οποίος με τη νίκη του (2-5) στις «Ελπίδες» το περασμένο Σάββατο, θα παραταχθεί στο γήπεδο με σκοπό να πάρει ό, τι μπορεί από αυτό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες, ωστόσο, παρουσιάζονται ισοδύναμες, με αποτέλεσμα η έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα να είναι ανοιχτή, ενώ αυτό που θα τολμήσουμε να προτείνουμε, είναι το «Χ».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι ορισμοί των διαιτητών έχει ως εξής:

orismoi-diaititon-akatigoria

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια