Εισήγηση – βόμβα: Να εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Καραγιώργης

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ HELLAS NET ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 1 ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

karagiorgis
Αρχική » Ελλάδα » Εισήγηση – βόμβα: Να εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Καραγιώργης

Nα εκδοθεί στην Ολλανδία ο 66χρονος εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας (είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, HellasNet) Ιωάννης Καραγιώργης  προκειμένου  να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον εκζητούν οι Ολλανδικές δικαστικές αρχές, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Οι Ολλανδικές αρχές  έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις Ολλανδικές  δικαστικές  αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με  «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνη που είχε εξαγοράσει το  80%  των μετοχών της.

Από τις  Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ  της έκδοσης του  Ιωάννη  Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα.

Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ενώπιον των αρεοπαγιτών ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται  κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια