Δηλητηριώδες σχόλιο Σόιμπλε για Ομπάμα και ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με την εφημερίδα Neue Presse, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η χορήγηση μιας ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία

Αρχική » Οικονομία » Δηλητηριώδες σχόλιο Σόιμπλε για Ομπάμα και ελληνικό χρέος

Άμεση ήταν η απάντηση του Βερολίνου στο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο για το θέμα της Ελλάδας και ότι απαιτούνται μέτρα ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Neue Presse, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η χορήγηση μιας ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα.

«Όποιος λέει ότι “θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας” προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία», είπε ο Σόιμπλε, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τραπέζι θα μπουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση χρέους της χώρας στη σύνοδο του επόμενου μήνα, δήλωσε από το Λονδίνο ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ’ ό,τι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogrοup, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να οριστεί ένας αριθμός μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια