Ζωολογικός κήπος κοντεύει να γίνει το τμήμα Συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας μετά τις κατασχέσεις παράνομων υλοτόμων!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ζωολογικός κήπος κοντεύει να γίνει το τμήμα Συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας μετά τις κατασχέσεις παράνομων υλοτόμων!

Στο τέλος θα ανοίξουν… ζωολογικό κήπο οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, με τα μουλάρια που κατάσχουν στην κατοχή Αλβανών λαθροϋλοτόμων τους οποίους συλλαμβάνουν κάθε τόσο στις παραμεθόριες δασικές εκτάσεις της Καστοριάς!

Η κατάστση έχει οξυνθεί όταν ακόμα ένας 22χρονος Αλβανός εντοπίστηκε στην δασική περιοχή της Ιεροπηγής όπου είχε φτάσει με δυο μουλάρια περνώντας παράνομα στη χώρα από μη ελεγχόμενα σημεία της μεθορίου. Ο αλλοδαπός είχε ήδη κόψει δυο κυβικά μέτρα ξυλείας χρησιμοποιώντας ένα αλυσοπρίονο και ένα τσεκούρι, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα ζώα που φυλάσσονται στο τμήμα ώσπου να αποφασιστεί η τύχη τους.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που του άσκησε δίωξη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η ίδια δίωξη είχε ασκηθεί σε έναν 64χρονο ομοεθνή του που είχε συλληφθεί να κόβει ξυλεία δύο κυβικών μέτρων στην ορεινή δασική περιοχή της Διποταμίας και είχαν κατασχεθεί το τσεκούρι και το μουλάρι του.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια