«Εκτίναξη» της καλλιέργειας οσπρίων στη Δυτική Μακεδονία - OlaDeka

«Εκτίναξη» της καλλιέργειας οσπρίων στη Δυτική Μακεδονία

Αντώνης  Μαυρίδης

Μεγάλες προοπτικές υπάρχουν για την ανάπτυξη της καλλιέργειας των οσπρίων στην Δυτική Μακεδονία, η οποία από τα 5.000 στρέμματα τα προηγούμενα  χρόνια, εκτινάχθηκε στα 45.000 στρέμματα αυτή την περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Φλώρινας Δημήτρης Μιχαηλίδης, «13.000 στρέμματα οσπρίων καλλιεργήθηκαν στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, 12.000 στρέμματα στην περιοχή της Καστοριάς, 11.000 στρέμματα στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  και 9.000 στρέμματα στην περιοχή των Γρεβενών».

Οι παραγωγοί οδηγούνται στην καλλιέργεια οσπρίων, αντικαθιστώντας σε ένα βαθμό την καλλιέργεια σιτηρών και όπως υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης, «όσοι έχουν καταφέρει να έχουν αυξημένη παραγωγή οσπρίων πάνω από 100 κιλά το στρέμμα, με μέσο όρο 70 λεπτά το κιλό, μπορούν να καταστήσουν βιώσιμη την καλλιέργεια τους».

Με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη της καλλιέργειας των οσπρίων στην Δυτική Μακεδονία, ο Σύλλογος Γεωπόνων Φλώρινας διοργανώνει Εκδήλωση-Ημερίδα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria