Η Νέμεσις πλησιάζει… Αιδώς Αργείοι!

ΝΟΔΕ Καστοριάς

node-kastoria
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Η Νέμεσις πλησιάζει… Αιδώς Αργείοι!

Μεγάλη έκπληξη ανέμενε τους συνταξιούχους αυτόν τον μήνα. Είδαν για άλλη μια φορά τη σύνταξή τους μειωμένη, αφού η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε ψαλίδι στις επικουρικές έως και 30%. Αυτό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών από τη μείωση του προηγούμενου μήνα και το εξανέμισμα του ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι με δυσκολία πλέον επιβιώνουν μη μπορώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Με μεγάλη απογοήτευση κατάλαβαν ότι είναι κομπάρσοι μιας κακογραμμένης τραγωδίας, η πλοκή της οποίας περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις, με την επιβολή του «κόφτη», της περήφανης διαπραγμάτευσης, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 500 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό του έτους.
Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός με τον αρμόδιο Υπουργό του ακόμα διαβεβαιώνουν πως δε θα υπάρξει καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις… Στο τέλος της τραγωδίας αυτό που θα μείνει στον ελληνικό λαό θα είναι η ακουστική εικόνα της μουσικής της επένδυσης από το έργο του Θεοδωράκη «Το γελαστό παιδί».

Η Νέμεσις πλησιάζει…
Αιδώς Αργείοι!!!

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια