Ο στρατός αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Τουρκίας - OlaDeka

Ο στρατός αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Τουρκίας

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία

τουρκία - κλειστή γέφυρα απο τον στρατό

Ο τουρκικός στρατός ανέλαβε την κυβέρνηση και επέβαλε στρατιωτικό νόμο, σύμφωνα με ανακοίνωση παρουσιαστή ειδήσεων του TRT (Οργανισμό τούρκικης τηλεόρασης και ραδιοφώνου).

 

Η εξής δήλωση έγινε εκ μέρους του συμβουλίου “Peace in the nation” (ειρήνη εντός του έθνους)

Η πολιτική διαχείριση που έχει χάσει όλη την νομιμότητα αποσύρθηκε κατ’εξαναγκασμό.

 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Binali Yildirim είπε σto A Haber πως κάποιες στρατιωτικές μονάδες έκαναν απόπειρα εξέγερσης. Ο Yildirim υποσχέθηκε πως δεν θα πετύχουν. Ανακοίνωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu πως η εξέγερση είναι πράξη ενάντια στην δημοκρατία και την βουλή των πολιτών. Αυτοί που αποπειράθηκαν, θα πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα.

Δεν υπάρχει ανεξάρτητη πιστοποίηση των ισχυρισμών του στρατού ή της κυβέρνησης. Ασαφές παραμένει το ποιός διαχειρίζεται την Τουρκία.

Ο στρατός έκανε δηλώσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν απο κάποια Τουρκικά ΜΜΕ, ενώ όχι απο κάποια άλλα, και μεταδώθηκε απο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ισχυρίζοντας πως έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας με σκοπό την διατήρηση της δημοκρατίας, την ισχύ του νόμου που πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα και των εθνικών σχέσεων που πρέπει να παραμείνουν. Οι δηλώσεις δεν έχουν διαδωθεί μέσω γνωστών ή κοινών διαδικτυακών καναλιών.

 

Ο αμερικανός γραμματέας του κράτους John Kerry είπε σε δημοσιογράφους στην Μόσχα πως του έχουν δωθεί αναφορές σχετικά με την κατάσταση:

Δεν έχω λεπτομέρειες. Ελπίζω να υπερισχύσει η ειρήνη, και να υπάρχει σταθερότητα και συνοχή στην Τουρκία.

Αναφορά απο την αμερικανική πρεσβεία στην Ankara λέει πως τζετ που έμοιαζαν στρατιωτικά πετάνε σε χαμηλό υψόμετρο πάνω απο την πόλη και την Κωσταντινούπολη (Istanbul) για περίπου μια ώρα.

Ένα tweet δείχνει το στρατιωτικό τζετ να πετάει υπερβολικά χαμηλά πάνω απο την Ankara.

 

Ο στρατός έκλεισε την μια κατεύθυνση δύο γεφυρών στην Κωσταντινούπολη, και ενώ αυτοκίνητα που έρχονται απο την Ευρωπαική πλευρά της πόλης καταφέρνουν να μπούνε στο Asian, ο στρατός απαγορεύει την έξοδο οχημάτων προς την Ευρώπη.

Πηγή: CNN

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria