ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία στους δήμους – Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων - OlaDeka

ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία στους δήμους – Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων

 Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την ίδια ώρα, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για αιτήσεις που θα υποβληθούν σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας και σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους.

Για πρώτη φορά, οι 3.737 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες,  με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές  431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75),  ενώ όσοι είναι άνω των  25 ετών θα λαμβάνουν  495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των  περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία.

Οι 17 Δήμοι της Α’ φάσης της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι οι κάτωθι: Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria