Ο βραβευμένος Κοζανίτης σεφ, Νίκος Κουλούσιας που μάγεψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τη μαγειρική του – Στο e-ptolemeos.gr - OlaDeka

Ο βραβευμένος Κοζανίτης σεφ, Νίκος Κουλούσιας που μάγεψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τη μαγειρική του – Στο e-ptolemeos.gr

k12

k1Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε μαγειρική στη Γερμανία. Κατάγεται από την Νεάπολη Κοζάνης, από την πλευρά του πατέρα του. Από μικρός είχε όνειρο να ασχοληθεί με το χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, κάτι το οποίο πέτυχε με απόλυτη επιτυχία, με αρωγό το πείσμα και την υπομονή του. Ο λόγος για τον κοσμογυρισμένο, Νίκο Κουλούσια που στα 34 μόλις χρόνια ζωής του μετράει αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

To 2007 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Σεφ Βορείου Ελλάδας, ενώ πριν από περίπου 1,5 χρόνο μάγεψε με τα “χρυσά” του χέρια τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μαγειρεύοντας για εκείνον ένα ελληνικότατο πιάτο… Λαγό στιφάδο!

Αυτή τη στιγμή, ο Κοζανίτης Σεφ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του αφού εργάζεται ως Διευθυντής Κουζίνας για την παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων, Mövenpick Hotels & Resorts, που δραστηριοποιείται σε 24 χώρες. Διαμένει και εργάζεται στη μακρινή Άκκρα της Γκάνας, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος ήθελε να δοκιμάσει κάποιο από τα πιάτα μου»

k11

Κύριε Κουλούσια, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς…

Ονομάζομαι Νίκος Κουλούσιας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στη Γερμανία. Έχω ρίζες από τη Νεάπολη Κοζάνης και τη Ναύπακτο, από την πλευρά του πατέρα μου και της μητέρας μου, αντίστοιχα. Δουλεύω εδώ και αρκετό καιρό για τον όμιλο Mövenpick στην Άκκρα της Γκάνας. Πρόκειται  για μια αλυσίδα ξενοδοχείων που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Εργάζομαι ως Διευθυντής Κουζίνας, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.



Πως προέκυψε και μαγειρέψατε για τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν; Επισκέφθηκε το εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων;

Όχι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε ένα από τα εστιατόρια της Μόσχας στο οποίο εργαζόμουν για μικρό χρονικό διάστημα, αφού στην ουσία είχα μεταβεί εκεί για να βοηθήσω τον ιδιοκτήτη του ρεστοράν. Το μενού του εστιατορίου, περιλάμβανε διάφορα ελληνικά πιάτα, δικής μου έμπνευσης. Ο Ρώσος Πρόεδρος ήθελε να δοκιμάσει κάτι από τα πιάτα μου.  Αξίζει να αναφέρω ο Πούτιν που έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τη μαγειρική μου, μου πρότεινε να αναλάβω το ελληνικό μενού για τις εξέχουσες προσωπικότητες της πατρίδας μου που επισκέπτονται τη Ρωσία.

k2

 

Τι περιλάμβανε το μενού που επιλέξατε για τον Ρώσο Πρόεδρο;

Του πρόσφερα λαγό στιφάδο διότι ξέρει πολύ καλά από μαγειρική.  Ο παππούς του ήταν σεφ.

 

Ποιο πιάτο πιστεύετε ότι είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Όλα τα πιάτα θεωρώ ότι είναι οι σπεσιαλιτέ μου διότι τα δουλεύω με πολλή αγάπη και μεράκι.

 

k8

«Η μαγειρική και οι συνταγές στην Ελλάδα, δεν τελειώνουν ποτέ»

k6

 

Τι προτιμάει περισσότερο ο κόσμος από τα χέρια σας;

Δουλεύω πολύ τα θαλασσινά διότι o κόσμος προτιμάει πιο πολύ τα μεσογειακά πιάτα.

 

Στη μαγειρική σας χρησιμοποιείτε τα υλικά του τόπου σας;

Φυσικά. Χρησιμοποιώ πολύ κρόκο Κοζάνης και τρούφα στην κουζίνα μου.

k4

 

Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να κάνω κάποτε το δικό μου εστιατόριο. Xρωστάω ένα ευχαριστώ στον κόσμο.

 

«O πατέρας μου είναι ο πιο αυστηρός κριτής της οικογένειας»

k9

 

Είναι μέσα στα μελλοντικά σας σχέδια η επιστροφή στην πατρίδα σας, την Ελλάδα;

Ναι, θέλω να έρθω ξανά πίσω στην Ελλάδα. Πριν από επτά χρόνια, εργαζόμουν στη χώρα μου και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Πιστεύω ότι η μαγειρική και οι συνταγές σ’ αυτή τη χώρα, δεν τελειώνουν ποτέ και πως εδώ τα όμορφα εστιατόρια έχουν πέραση. Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να ασχοληθώ με κάτι δικό μου στην πατρίδα μου, διότι αισθάνομαι ότι χρωστάω στον κόσμο κάτι.

 

Αν μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με τον κόσμο του εξωτερικού και της Ελλάδας… Πιστεύετε ότι οι Έλληνες ξέρουν να τρώνε καλύτερα;

Ο Έλληνας ξέρει να περνάει καλά και να τρώει έξω.  Το θέμα είναι ότι τα μαγαζιά πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα οικονομικά δεδομένα και τις δύσκολες εποχές που διανύει η Ελλάδα, και να προσαρμόζουν τις τιμές του μενού  τους βάσει αυτών των παραμέτρων.

«Η γυναίκα μου είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου»

k5

 

Η γυναίκα σας, σας στηρίζει επαγγελματικά;

Η γυναίκα μου είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου. Όπου και να πάω έρχεται μαζί μου, ενώ με συμβουλεύει πάντα κατάλληλα.

«Οι Έλληνες να μην το βάζουν κάτω»

k3

 

Είναι αυστηρή κριτής στη δουλειά σας;

Η γυναίκα μου δεν με κρίνει. O πατέρας μου είναι ο αυστηρός κριτής της οικογένειας και αργότερα σίγουρα η κόρη μου διότι από τα παιδιά καταλαβαίνεις αν είσαι καλός η όχι. Τα σημερινά παιδιά δεν τρώνε με την ίδια όρεξη ένα σπιτικό φαγητό. Εμπόδιο για αυτό αποτελούν πλέον τα φαστ φουντ που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

 

Για το τέλος…Τι εύχεστε στους Έλληνες, που αυτή τη στιγμή βιώνουν δύσκολες καταστάσεις στη χώρα τους;

Εύχομαι στους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο υγεία. Οι Έλληνες να μην τα βάζουν κάτω. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και να μην τα παρατάνε. Πρέπει να τραβήξουμε το κουπί όλοι μαζί. Να ονειρεύονται και να κάνουν με κάθε τρόπο το όνειρο πραγματικότητα.

 

k10

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria