Οι ευεργέτες της Πτολεμαϊδος, στο περιθώριο της λησμονιάς ή της δικής μας αδιαφορίας – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 06/01/2016 - OlaDeka

Οι ευεργέτες της Πτολεμαϊδος, στο περιθώριο της λησμονιάς ή της δικής μας αδιαφορίας – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 06/01/2016

Φώτο Νο 3. το τρίφωτο  του 1ου διθέσιο Νηπιαγωγείο -Κοσκωτά. Δημοσιεύτηκε 6-1-2016.

Την αφορμή, φίλες και φίλοι, να θυμηθούμε, ύστερα από 30, περίπου, χρόνια , το Γιώργο Κοσκωτά και την Τράπεζα Κρήτης, μας την έδωσε το φωτογραφικό μας αρχείο, σκαλίζοντας το για κάτι διαφορετικό που ψάχναμε, ανακαλύψαμε τις φώτο που έφεραν στη μνήμη μας το σκηνικό, της Ίδρυσης-των Εγκαινίων και της Λειτουργία της Τράπεζας Κρήτης και την δωρεά του, των εκατομμυρίων δραχμών (3.000.000), που αποτέλεσαν και το κίνητρο για την κατεδάφιση του ακατάλληλου Νηπιαγωγείου που υπήρχε και μάλιστα για μικρά παιδιά. Η Τράπεζα άρχισε να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1986.και τα οριστικά εγκαίνια έγιναν το Δεκέμβριο 1987 και… επισφραγίστηκαν με την μεγάλη δεξίωση στην τεράστια αίθουσα του Ξενοδοχείου, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, των, Χρήστου Κοβλακά και ..ΣΙΑ . Στο χώρο αυτόν και μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παρουσία του κόσμου, οι ομιλίες, τα συγχαρητήρια, οι υποσχέσεις, και τα χειροκροτήματα, και οι πληροφορίες για τις καλές προθέσεις του κ. Κοσκωτά να βοηθήσει το Δήμο, αποτέλεσαν ευοίωνες συνθήκες για την παρέμβαση της Δημοτικής μας αρχής , με το αίτημα της κατασκευής του 1ου διθέσιου Νηπιαγωγείου επί της οδού 28ου συντάγματος, άνω Πτολεμαϊδα, κάτι που αποδέχτηκε ο Κοσκωτάς με τη διάθεση 3.000.000 δραχμών.. Ετσι ή κάπως έτσι, πραγματοποιήθηκε η ευεργεσία του, Γιώργου Κοσκωτά, προς το Δήμο μας Αμφιβάλουμε, φίλες και φίλοι, αν σκεύτηκε ποτέ η Δημοτική μας αρχή, να στείλει, έστω και μία ευχετήρια κάρτα η ένα απλό κεράκι, στο όνομα του, όπου και αν βρίσκεται ο καθένας τους..
Στην τριώροφη φώτο μας, από πάνω :
Νο 1. Το παλιό κτίριο του Νηπιαγωγείου. Νο 2. Η δημοπράτηση κατασκευής του νέου διθέσιου Νηπιαγωγείου και Νο 3. Το καινούργιου σχολείο , λίγο πριν την ολοκλήρωση του. .
Για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, των ΕΥΕΡΓεΤΩΝ, της πόλη μας, θα επανέλθουμε με αποκλειστικά αναλυτικά δημοσιεύματα μας και με πολλές ευθύνες στους … αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία τους.

 

Φώτο Νο 3. το τρίφωτο  του 1ου διθέσιο Νηπιαγωγείο -Κοσκωτά. Δημοσιεύτηκε 6-1-2016.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria